SoMe og synet på verden

Hvordan sosiale medier definerer hvordan vi ser verden

Vi bruker mer og mer tid på telefonen vår. De fleste blir overrasket når de sjekker tidsforbruket sitt hver dag foran skjermen. Det er som regel mye høyere enn vi i utgangspunktet tror. Det er å bli underholdt på telefonene våre kan virke harmløst, sannheten er imidlertid en helt annen. Det er vi ikke ser er hvordan sosiale medier og nettsider vi ferdes mye på ender opp med å definere hvordan vi ser verden.

Algoritmene blir mer og mer avanserte, og tilpasser det den tror er det perfekte innholdet for oss. Det er som skjer er at alt vi får opp som forslag er ting som støtter hvordan vi allerede ønsker eller vil se verden. om du for eksempel begynner å lese om en konspirasjonsteori, er det store sjanser at du blir bombardert med mer av det samme type innholdet. Da er veien kort til at du ser dette som en sannhet.

Hva vi velger å bruke tiden vår på nett, er svært ulikt. Noen velger å bruke tiden på å lære nye ting, eller få impulser fra en side som Lovebuddy. Det er viktig å ha det gøy og bli inspirert i livet, men vi må være bevisst på alt vi ser på nett ble lagret. All denne informasjonen brukes til å bestemme hva vi skal eksponeres for.

Det å kun få opp innhold som passer for oss kan virke vel og bra, men det gjør at vi ikke blir eksponert for noe annet enn det vi allerede tror på. Vi kan tydelig se hvordan dette fungerer i praksis om vi ser til USA. Der kan vi se tydelig hvordan demokratene og republikanerne blir eksponert for helt forskjellig innhold. Det er derfor overbevist om at den andre siden må være riv ruskende gale.

Hvordan unngå å selges til annonsører?

det er som skjer i praksis er at vi selges til høystbydende annonsør. Det er en mengde annonsører som konkurrerer om vår oppmerksomhet, og de som betaler mest vil få den. Du har kanskje opplevd selv hvordan du ser en annonse flere ganger, og hver gang tenker at dette er du ikke interessert i. Etter å ha sett den et visst antall ganger ender du allikevel med å klikke deg inn.

Noen ganger ender vi faktisk med å kjøpe noe, fra den samme annonsøren som har irritert oss gjentatte ganger. Dette vet annonsørene og det er derfor vi mottar samme annonse igjen og igjen. Finnes det noen måte vi kan beskytte oss mot dette på? Heldigvis gjør det det. Vi kan velge å surfe i privat modus, eller aktivere innstillinger som gjør at all aktivitet ikke lagres.

SNoen liker også å aktivere VPN, for på den måten å kunne surfe her privat. denne informasjonen vil da krypteres og det vil være umulig å lese av en tredjepart. til og med de som har vært med å bygge søkemotorene, og algoritmene på sosiale medier, innser nå at bruken ikke er etisk riktig. Det er på tide at også vi våkner opp, å beskytte vår informasjon bedre. Vår oppmerksomhet hør ikke være noe som kan kjøpes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *