Pressen

Pressen i 2020

Pressen er bredt definert som personer som jobber som jobber for medier. Medier kan variere fra aviser til magasiner til nyhetsnettverk. Menneskene som jobber for disse utsalgsstedene som vanligvis regnes som pressemedlemmer, ville være journalister, fotografer og andre slike mennesker. Kort sagt, alle som jobber for medier som jobber direkte med å produsere innhold for disse mediene, regnes som en del av pressen.

Pressen har eksistert i en eller annen form i ganske lang tid. Noen av de første formene ble til i Venezia i løpet av det sekstende århundre. Regjeringen publiserte en månedlig skriftlig varsel. Over tid utviklet navnet seg til «avis» og hadde vært med oss siden den gang. Pressen kommer nå i mange forskjellige former og publiserer i mange forskjellige slags medier for å nå så mange mennesker som mulig.

Pressen består av en rekke forskjellige medier. Avbildet her er flere tyske aviser.
I dag finnes det en rekke forskjellige medier som vil levere nyheter til deg. Hvem stoler du egentlig på?

Ulike presseutsalg

Siden begynnelsen av det tjuende århundre har teknologien forbedret og gitt oss mange forskjellige former for massekommunikasjon. I alle tilfeller har pressen og deres utsalg vært i stand til å dra nytte av disse massekommunikasjonsutsalgene for å øke rekkevidden.

Pressen på fjernsyn

Et av de mest synlige pressene er TV-nyheter og show. I dette tilfellet består pressen av reportere som rapporterer dagens nyheter om morgenen eller om kvelden. I noen få generasjoner var dette det mest populære medieuttaket for folk å motta informasjonen sin fra. Der ville journalister også være i feltet for å hente historiene som vil bli rapportert om senere.

Reportere i feltet ville være ansvarlige for å dra til steder der nyheter hadde skjedd og prøve å få en mest mulig nøyaktig versjon av historien. Noen ganger krevde det en god del tapperhet fordi noen steder ikke var helt trygge å besøke. Reportere i studio vil trenge en annen kvalitet for å utføre jobben sin godt. Studioreportere trengte å ha kommanderende og oppmerksomhetsfremmende stemme. Dette vil gjøre dem i stand til å tiltrekke seg seerne og overbevise dem om å se på nyhetskanalen deres.

En ingeniør fikser på et kamera for pressen før en TV-sending.
Profesjonelle TV-studioer blir brukt for å fremme nyhetene direkte på TV.

Trykte medier

Trykte medier kommer i dag i flere forskjellige former. Det mest tradisjonelle er selvfølgelig avisen. Siden den gang har blader også sluttet seg til dem i omløp som en måte folk mottar visse typer nyheter. En av de store forskjellene mellom aviser og magasiner er at aviser blir publisert mye oftere enn magasiner.

Begge vil ha en hær av journalister som er ansvarlige for å søke etter historier som er relevante for publikasjonen. Et livsstilsblad kan for eksempel ikke være veldig interessert i rapporter om en sjelden forbrytelse. I stedet ville de være interessert i et intervju med en livsstilsfigur. En reporter ville prøve å få et intervju med en livsstilsfigur og publisere innholdet i det intervjuet i en eller to sider lang spredning i neste utgave av magasinet.

For aviser må journalister fokusere på timing mye mer enn magasinreportere, spesielt hvis de jobber for dagsaviser. Hvis de til og med er en dag forsinket til den siste nyheten, vil de ha blitt slått av sine andre konkurrenter, og avisenes rykte vil lide. Dette er ikke en akseptabel feil for disse reporterne å gjøre.

Fremveksten av den virtuelle pressen

Helt siden masseutbredelsen av internett har media funnet et helt nytt utløp. De siste årene har omtrent hver publisering av fysiske medier gjort innholdet tilgjengelig i digital form. En av de store fordelene med virtuelle medier er at de i stor grad kan utvide rekkevidden uten en stor mengde oppstartskapital. Dette har vært en av de viktigste motivatorene til trykte medier som beveger seg raskt mot online-plassen.

Faktisk starter mange medier nå som utelukkende digitale nettsteder eller har fullført overgangen. De lavere kostnadene forbundet med digitale medier gjør det mulig for medieuttak å senke kostnadene for innholdet, noe som gjør dem mer tilgjengelige for flere mennesker.

En mann leser nyheter på sitt nettbrett.
Vi står i dag fritt til å lese nyhetene nærmest akkurat på den måten vi måtte ønske.

Mangfold av stiler

Digitale medier har gjort det mulig for medier å eksperimentere med et større spekter av mediestiler og sjangre. Dette gjøres for å appellere til flere nisjemarkeder med ulik smak. For eksempel foretrekker noen å lese nyhetene sine, andre foretrekker å se på nyhetene sine, og andre foretrekker fremdeles å lytte til nyhetene sine.

Tradisjonelt ville medier ha måttet sette opp en trykt publikasjon, en nyhetskanal og et radionettverk for å imøtekomme alle de tre smakene. Men med digitale medier, kan medier produsere dette innholdet og publisere det hele på deres hjemmeside og la kundene kjøpe abonnement på dem.

På grunn av disse innovasjonene kan et enkelt medieutsalg tilby en rekke stiler for å utvide deres potensielle kundegrunnlag. Dette vil ha en effekt av å øke omfanget av driften av mediene, samt øke synligheten for publikum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *