Pressefoto

Pressefoto definerer fremstilling av nyheter

Pressefoto er bredt definert som et bilde som er tatt med det eksplisitte formål å bli utgitt for offentlig konsum, slik som i politiske nyheter for eksempel. Denne brede definisjonen betyr at mange bilder som de fleste av oss ikke vil anse som pressefoto faktisk er nettopp det.

For eksempel vil de fleste av oss ikke betrakte bildet av forfatteren bakerst i romanen vi leser som et pressefoto. Men siden det var et bilde som ble tatt av forfatteren spesielt for boken, ble den tatt med det formål å være offentlig konsum. På grunn av dette ville det bildet teknisk sett kvalifisere seg som et pressefoto.

Et pressefoto er ganske annerledes enn et vanlig bilde. Et vanlig bilde kan tas av alle med kamera. Vanlige bilder kommer i en rekke kvalitetsnivåer. Noen kan være veldig gode og profesjonelt tatt mens andre kan være ganske dårlige. Et pressefoto må tas med best mulig kvalitetsstandard. Ikke bare må utstyret som brukes være de beste pengene kan kjøpe, men personen som tar det må også være erfaren og godt trent i å ta de beste bildene i alle situasjoner.

Et godt pressefoto kan bli tatt i skjul av en undercover paparazzi.
Noen av de beste bildene vi finner i nyhetene blir tatt uten at personene i bildet vet det en gang.

Ting du må huske på

Når det gjelder å ta pressefoto, kan du ikke bare begynne å knipse kameraet og forvente at noe brukbart blir produsert av det. Pressefoto er tatt i et veldig kontrollert miljø. Alle hensynene og faktorene som er involvert i å ta pressefoto er tett kontrollert og overvåket for å sikre det ideelle miljøet for å ta pressefotografering.

Lys ved pressefoto

I mange vanlige innstillinger kan belysning få bilder til å se mye mindre tiltalende ut enn de kunne være. Bare en liten forskjell i hvor lyset kommer fra og hvor intenst det er, kan gjøre en enorm endring i fotografiets kvalitet. På grunn av denne virkeligheten overvåkes belysningen veldig nøye i studioer som spesialiserer seg på å ta pressefoto.

I studioer som spesialiserer seg på å ta pressefoto, er det vanligvis noen i studio som er ekspert på å optimalisere belysning for å ta mest fotogene bilder. De vil vite nøyaktig hvor mange lys som skal skinne og hvor lyse hver av dem skal være. De vil også vite hvordan man plasserer personen som blir fotografert helt riktig for å få tak i belysningen.

Selv et skifte på noen få centimeter vil føre til en veldig betydelig forskjell i det endelige fotografiet. Vi vet alle instinktivt dette fra å stå foran et speil. Bare et enkelt skritt fremover eller bakover kan endre måten vi ser på i speilet. Det belysningseksperter gjør er at de gjør denne prosessen til en vitenskap som produserer noen veldig iøynefallende bilder.

Vinkler er viktige

Å få belysningen helt riktig er bare en del av prosessen. Det er også viktig å vite hvor du skal ta bildet. Noen ganger er den beste vinkelen å ta bilder ikke rett foran. Avhengig av belysningsgrensene så vel som ansiktsegenskapene til personen som blir fotografert, kan visse vinkler fungere mye bedre enn andre.

Noen mennesker ser for eksempel merkbart bedre ut fra den ene siden av ansiktet enn den andre. I tilfeller som dette gir det sannsynligvis ikke så mye mening å ta personens foto foran. Det kan være mer fornuftig å ta bildet fra siden som ser bedre ut på bilder uansett hvordan belysningen er. Dette er bare noen av faktorene profesjonelle pressefotografer må tenke på når du tar pressefoto.

Utseende på pressefoto teller

Mens folk i de fleste tilfeller bør fokusere på det som er på innsiden, er pressefoto et unntak der utseendet er alt som betyr noe. Hvordan personen ser ut i pressefotoet vil utgjøre en stor forskjell i hvor mye oppmerksomhet produktet vil tiltrekke seg. Når det gjelder pressefotografier, er hovedmålet å produsere et bilde som publikum vil synes det er hyggelig å se på for å trekke oppmerksomhet til varen pressefotoet prøver å promotere.

Fra forfatterbilder bakerst i en roman til forsiden av et magasin produseres pressefoto med den hensikt å overtale publikum til å kjøpe eller støtte det som er knyttet til pressebildet. Fordi dette er det endelige målet for de fleste pressefoto, bør alt som gjøres med pressefotograferingsprosessen ha dette målet for øyet.

Alt fra klærne personen har på seg og håret, og tilbehøret må til og med fjernes for å få det optimale utseendet til fotografiet. Pressefotografer vil gjøre alt de kan for å gjøre pressefoto til den beste versjonen de muligens kan med det de har.

Et pressefoto skal være minst like profesjonelt som bryllupsbilder, spesielt i store medier.
Et perfekt bilde handler om lys, vinkler, og det generelle motivet som ligger bak.

Formålet med pressefoto

En veldig viktig informasjon å gi fotografen er det spesifikke formålet med pressefotografiet. Avhengig av hva det spesifikke formålet med pressefotoet ville, ville forskjellige fotografistiler fungere bedre.

Hvis for eksempel pressefotografiet er et bokomslag, kan pressefotografen kanskje se på et mer profesjonelt utseende når du tar bilder. Hvis pressefotografiet er for forsiden av et finansmagasin, vil pressefotografen sannsynligvis gå etter noe litt mer iøynefallende, men fremdeles stort sett forbeholdt.

Hvis det er for forsiden av et motemagasin, ville fotografen gå etter noe mye mer uttrykksfullt. Dette er grunnen til at det er veldig viktig å gi en avklaring til fotografen før fotoshooten der pressefotografiet skal vises.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *