Nyhetsbildet

Nyhetsbildet kan deles opp i flere kategorier

Nyhetsbildet refererer generelt til eksponeringsnivået en bestemt historie får i løpet av nyhetssyklusen. Nyhetsdekning kan også deles inn i komponentordene deres. Nyheter er bredt definert som informasjon som publiseres på alle slags kringkastingsmedier som avismagasiner og lignende. Dekning refererer stort sett til i hvilken grad noe er kjent eller inkludert.

Nyhetsdekning kan komme i mange former og like mange grader. Dette er på grunn av hvor mangfoldige medier er i dag. Det er så mange forskjellige typer medier som har forskjellige grader av omfang. Det er lokale medier, nasjonale medier, internasjonale og alt annet derimellom.

Nyhetsbildet kan ganske så enkelt ses i de mange avisene vi i dag finner i markedet.
Selv om nettavisene helt klart er blitt mest populære, så selges det fortsatt i dag en rekke papiraviser.

Overfladisk dekning

Overfladisk dekning refererer til intensiv dekning av en bestemt nyhetshistorie. Overfladisk dekning er vanligvis forbeholdt nyheter som enten har stor informasjonsverdi for seerne eller er en så interessant historie at alle vil vite mer om det.

Overfladisk dekning av en nyhet innebærer vanligvis dekning av alle typer medier. Fra avisartikler til nyhetsrapportering til magasinforsider, det er ingen steder du kan gå uten å se historien dekkes i noen form.

Live dekning

Live dekning er ganske selvforklarende. Så lenge dekningen av nyhetshistorien gjøres som den skjer, utgjør den en direkteavdekning. Det er vanligvis veldig vanskelig, om ikke umulig, å gjennomføre live dekning av en nyhetsartikkel med skriftlige medier. Live dekning innebærer vanligvis bruk av videomedier av noe slag.

Mens live dekning tradisjonelt har blitt gjort av store nyhetsnettverk, er det mange alternative nyhetsnettsteder som går inn på dette feltet. På grunn av hvor sofistikerte videokameraer har fått, er de beste smarttelefonene i stand til å filme videoer i høy definisjon. Dette gjør at folk som har budsjett, også kan delta i live dekning av nyheter.

Det negative nyhetsbildet

Negativ dekning, som begrepet antyder, betyr generelt den usaklige dekningen av en spesifikk nyhetshistorie. Den negative dekningen kan enten være berettiget eller overdrevet. Noen nyheter som inneholder en forferdelig historie kan fortjene negativ dekning, og noen nyheter kan dekkes negativt på en partisk måte.

Negativ dekning kan forekomme på alle nivåer av nyhetsmedier. Lokale nyheter kan for eksempel dekke noen som raner en nærbutikk. Det vil telle som en negativ dekning så vel som berettiget. En nasjonal negativ dekning kan bestå i å dekke en politisk skandale. Et internasjonalt eksempel vil være å dekke et terrorangrep eller etnisk renselse i et fremmed land.

Nyhetsbildet fremmer alt fra de positive og oppmuntrende historiene, til tragedier vi helst skulle vært foruten.
Nyhetene kan inneholde alt mellom himmel og jord, fra det positive til det mest negative som finnes.

Nyhetsbildet spesifikt

Spesifikk dekning fokuserer rapportering oppmerksomhet mot en veldig spesifikk kategori av emner og historier. Et flott eksempel ville være forskyvningen i mediaoppmerksomhet mot den amerikanske valgsyklusen. Når datoen for stortingsvalget nærmer seg, vil økt oppmerksomhet fra mange medier være fokusert på å dekke begivenhetene rundt den amerikanske valgsyklusen.

Spesifikk dekning av ethvert emne kan gjøres i et positivt lys, negativt lys eller en blanding av begge deler. Det som kvalifiserer dekning som spesifikk, er fokuset på et bestemt emne eller et lite sett med temaer og historier som er nært knyttet til hverandre.

Som du kan se, kan nyhetsdekning bety en rekke forskjellige ting for forskjellige mennesker. Etter hvert som media blir stadig mer desentralisert og diversifisert, vil det som utgjør medieomtale mest sannsynlig fortsette å utvide og utvikle seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *