Nyheter USA

Nyheter i USA er ikke som andre steder

Nyheter i USA har sitt helt eget særpreg. Hvert land i verden har sine egne nyhetsnettverk og medier. Det som skiller dem fra hverandre er deres grad av raffinement. Noen land har helt grunnleggende nyhetsnettverk. De har kanskje bare et enkelt TV-nyhetsnettverk og noen få radiostasjoner. Mange av disse landene er mindre og mindre utviklet. De stoler ganske ofte på nyhetsmedier fra naboland eller internasjonale nyhetskanaler som er oversatt.

Det er også land med et veldig godt etablert nyhetsmediesystem. Store utviklede land har en tendens til å ha nyhetsmediesystemer som er veldig sofistikerte og effektive når det gjelder å nå sitt tiltenkte publikum. Ganske ofte er disse landene i stand til å eksportere sine medieprodukter til nabolandene eller land som har samme språk som ikke har et innebygd mediesystem. Så langt som medier og nyheter går, vil USAs langt mest avanserte land i denne forbindelse.

Nyhetsbransjen i USA er faktisk den mest betydningsfulle og godt diversifiserte i verden. Amerikanske nyhetsnettverk har ikke mye når det gjelder internasjonal konkurranse, og det har vært slik i mange år. Det er alle slags medier som folk kan velge mellom basert på deres personlige preferanser. Disse beviser blant annen styrkeforholdet mellom massemedier og påvirkning i dagens samfunn.

Nyheter i USA fører gjerne til en god del overraskelser og emosjoner i spill.
De amerikanske mediene er eksperter i å så tvil og øke sjokkfaktoren hos leserne.

Trykte nyheter i USA: Et århundre med dominans

Amerikanske trykte medier har vært en dominerende styrke i den globale medieindustrien i det minste siden William Randolph Hearsts dager. Amerikanske trykte medier har vært en internasjonal stift så lenge de fleste har levd. Men Amerika har mer enn bare internasjonale trykkmedier.

Det er mange nasjonale, regionale og lokale utskriftsmedier i USA som serverer de forskjellige samfunnene, så vel som smak som amerikanere har. For eksempel er det lokale og regionale aviser og magasiner dedikert til jordbruk. Det er faktisk en rekke bondemagasiner på statlig nivå som snakker om den beste tiden å plante og høste basert på inneværende års værmønster. Landbruk trykte publikasjoner kan også snakke om de nyeste gjødsel som nettopp kom på markedet.

Mange nasjonale trykte publikasjoner snakker om en bestemt kategori av emner eller en hel rekke av dem samtidig. For eksempel er det motemagasiner som snakker om det siste innen nåværende motetrender. Disse magasinene vil ofte gi dekning av store moteshow i Amerika eller utenlands. Det kan til og med være innlegg som gir råd om sminke eller stil for verken menn eller kvinner.

Nyheter i USA preges i stor grad av hva Donald Trump foretar seg.
Donald Trump er en sentral figur i internasjonale nyheter, men i USA er trykket enda større!

TV-nyhetssending: nesten et globalt monopol

Det internasjonale nyhetsnettverket er der amerikanske medier virkelig er det mest dominerende. De fleste av verdens internasjonalt anerkjente nyhetskanaler er amerikanske. En av hovedårsakene til dette er tilfellet jeg at engelsk er det internasjonale språket. Dette skaper en innebygd etterspørsel etter internasjonale nyheter gjort på engelsk.

Dette fører til en slags tilbakemeldingsmekanisme. Denne fordelen fører til økt eksponering og erfaring for amerikanske nyhetsnettverk. Dette igjen gjør dem mer konkurransedyktige fordi erfaring er nøkkelen i denne bransjen. Denne økte konkurransefortrinn gjør da deres dominans enda mer absolutt.

En lignende fordel er også gitt til britiske nyhetskanaler som BBC. Men på slutten av dagen har amerikanske nyhetsmedier et oppsiktsvekkende nivå av dominans i verdenscenen. Og etter utseendet, vil ikke denne dominansen avta når som helst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *