Amerikanske nyhetskanaler

Amerikanske nyhetskanaler dominerer nyhetsbildet

Amerikanske nyhetskanaler er noen av de mest kjente nyhetskanalene i verden. Nesten alle kjenner de mest fremtredende nyhetskanalene som har programmene sine sendt i dusinvis av land over hele verden. Helt siden slutten av andre verdenskrig har amerikanske nyhetskanaler blitt et fast inventar i mange lands kanallister.

De er avhengige av millioner over hele verden for informasjon om en hel rekke nyheter. Mange er også avhengige av pressen for å holde det globale publikum interesserte og informerte. Til tross for innsats i mange land for å oppmuntre sine hjemlige nyhetsnettverk, virker amerikanske nyhetsnettverk forutbestemt til å forbli i sentrum av mediestasen i mange år fremover.

Mange amerikanske nyhetskanaler sentrerer rundt byen New York.
New York huser store deler av pressen som dekker nyhetsbildet i USA.

Hvorfor er dette tilfelle?

Mange mennesker har lurt på hva som ligger bak det globale hegemoniet i amerikanske nyhetskanaler. Med omtrent alle større hotell i hvert land som har en kanal viet til CNN, kan det være fornuftig å se tilbake og se hva det var som gjorde deres nyhetskanaler så velkjente og innflytelsesrike i utgangspunktet.

Ressurser bringer amerikanske nyhetskanaler til topps

En av de viktigste funksjonene ved store amerikanske nyhetskanaler er at de har veldig dype lommer. De har en tendens til å ha veldig velstående velgjørere som sjenerøst gir finansiering til disse nyhetskanalene. I begynnelsen var dette ekstremt nyttig for å gjøre det mulig for nyhetskanaler å delta i internasjonal rapportering i stor skala som det ville tatt mange år lenger å komme til.

Å kunne utføre kostbar, men nyttig nyhetsdekning helt fra starten, gjorde at deres nyhetskanaler umiddelbart kunne konkurrere på den internasjonale scenen. Dette ga dem også en fordel over konkurrentene som ikke hadde så mye finansiering og ressurser til rådighet.

Det internasjonale språket teller

En av de mest åpenbare faktorene som bidrar til dominansen av amerikanske nyhetskanaler, er det faktum at engelsk er det internasjonale språket i vår tid. Fordi så mange mennesker lærer engelsk som andrespråk rundt om i verden, er antallet mennesker som engelskspråklige nyheter kan nå langt større enn alle andre språk.

Fordi engelsk har vært det dominerende globale språket så lenge, blir dens posisjon sikrere med hvert tiår som går som det internasjonale språket. Selv om land som Kina blir viktigere i fremtiden, vil de fleste likevel velge å lære engelsk som fremmedspråk. Så lenge dette er tilfelle, vil amerikanske nyhetskanaler alltid ha denne fordelen på sin side.

En soldat kysser en hund, noe amerikanske nyhetskanaler helt sikkert vil dekke grunnet sin patriotisme.
Patriotisme og amerika-først er en sentral del av de nyhetene som leveres i nettopp dette landet.

Erfaring hos amerikanske nyhetskanaler

En annen massiv komparativ fordel som amerikanske nyhetskanaler har over alle andre, er den lange erfaringshistorien de har. På grunn av den lange dominansen av det engelske språket, har amerikanske nyhetskanaler hatt flere muligheter enn noen annen til å få erfaring innen internasjonal nyhetssending.

Det samme kan sies om britiske og australske nyhetskanaler. Denne opplevelsen pleier å livnære seg. Jo mer erfaring du får, jo bedre blir du. Jo bedre du blir, jo mer erfaring kan du få. Denne erfaringen som internasjonale amerikanske nyhetsnettverk har samlet har gitt dem en slik fordel over andre, det er vanskelig å forestille seg at noen kan konkurrere med dem når som helst snart. Det vil være veldig interessant å se hvor lenge denne balansen mellom mediekraft kan vedvare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *