Amerikanske nyheter

Amerikanske nyheter

Amerikanske nyhetsmedier er verdenskjent med tanke på rekkevidde og frimodighet til å takle saker andre ikke vil. Media i Amerika blir av mange sett på som det fjerde godset som holder regjeringen ansvarlig ved å rapportere om alt og hva de ser.

Amerikanske nyhetsmedier, slik det for øyeblikket er konstituert, ble stort sett opprettet etter andre verdenskrig. Kommunikasjonsteknologien som var nødvendig for et virkelig nasjonalt massemedie, eksisterte i form av radio. Imidlertid var det bare med kommersialiseringen av satellitter og massevisuell kommunikasjon at amerikanske nyheter har tatt den formen som vi kjenner igjen i dag.

De forskjellige versjonene av amerikanske nyheter

Gjennom årene har de amerikanske nyhetsmediene kontinuerlig forgrenet seg. Spesialisering har skjedd i bransjen der det er opprettet nyhetssteder som fokuserer på spesifikke nyheter. Ettersom den amerikanske befolkningen har fortsatt å vokse, har mulighetene for slik spesialisering også.

Mainstream nyhetsmedier

Mainstream nyhetsrapportering er den mest tradisjonelle formen for amerikanske nyheter. Dette refererer mest til nyhetsbyråene som rapporterer nyheter fra hele verden så vel som lokalt. De rapporterer disse historiene til seerne i håp om å holde folk informert

I løpet av de siste tiårene har noen av disse nyhetsutsendingene gjennomgått en endring i deres stil med nyhetsrapportering så vel som motivasjonen. Selv om nyhetsmedier ville være ikke-partisan i nyhetsrapporteringen, men i det minste offisielt, har mange av dem nå en merkbart partisansk tilnærming til nyhetsrapporteringen.

Dette kan sees i form av frittstående show-spilleautomater der en vert kan gi sine kommentarer og meninger i begynnelsen av showet. De gjør dette med en åpenlyst holdning til å rapportere nyheter i håp om å appellere til sine respektive partisanbaser.

Selv om dette ikke nødvendigvis er en negativ trend, har mange uttrykt bekymring over de ordinære nyhetsmediene for objektivt å rapportere den viktige nyheten dersom deres partisan skråner blir for ekstreme i begge retninger.

Sportsnyheter

En relativt ny sjanger i amerikanske nyheter har vært fremveksten av nyhetssteder som har fokus på utviklingen innen profesjonell idrett. Sport er faktisk sterkt kommersialisert i Amerika. Med denne kommersialiseringen har mange søkt å følge med på ventilasjonsåpningene som foregår i profesjonell idrett.

Ulike nyhetsutsalg har laget hele show med kommentatorer som bringer frem sportsnyheter og gir sine profesjonelle meninger om det. Disse kommentatorene har enten hatt mye erfaring med å rapportere om sportsnyheter eller var profesjonelle spillere selv.

Faktisk rapporterer noen nyhetsutsalg spesifikt om en type sport mellom kringkasting av spill av den samme sporten. Etter hvert som disse idrettene som basketball og baseball blir mer populære internasjonalt, vil dette åpne for muligheter for amerikanske sportsnyheter til å utvide seg til nye markeder.

Forretningsnyheter

Det er andre nyhetskanaler som for det meste fokuserer på nyheter relatert til finans, virksomhet og handel. Bedriftsnyhetskanaler vil generelt ha segmenter som er viet til åpning og lukking av New York Stock Exchange. Det vil også vanligvis være segmenter som dekker lunsjpausen for å analysere første halvdel av handelsdagen.

Internasjonalt orienterte bedriftsnyhetskanaler vil også ha segmenter som dekker åpning og lukking av de største europeiske børsene og Asia-Stillehavsbørsen. I tillegg til dette vil de også ha team i de regionene som kan rapportere nyhetene lokalt for å gi en mer nøyaktig og detaljert analyse.

Mange kommentatorer vil også være planlagt for å gi live kommentar til bevegelsene i markedene når de skjer. Noen ganger kan det til og med være debatter blant kommentatorene om uenigheter om hvordan man kan se noe.

Det fjerde gods

Konseptet med en fri presse er til stede i minst en viss grad i ethvert vestlig land. Men det uttales spesielt i USA, så mye at det er nedfelt i den første endringen av grunnloven som en del av ytringsfriheten. På grunn av denne lange historien om sterk støtte til fritt uttrykk, blir spesielt begrensninger i pressefriheten sett ned på i Amerika.

For eksempel, mens det stort sett er god pressefrihet i Storbritannia, er det også sterke lover angående injurier og baktalelser. Sammenlignet med Amerika, setter britisk lovgivning en mye lavere terskel for at noe kan anses som injurier eller baktalelser enn det som kan tas opp i retten. Mange andre Commonwealth-land som Singapore har arvet disse strengere standardene.

I Amerika er det svært sjelden sivile saker i rettssaker hvor laster og bakvaskelser hvor en part kan saksøke en annen for erstatning. Generelt anses offentlige personer som rimelig spill for pressen å rapportere om og til og med beskylde for ugjerninger og sjelden krysse streken i et potensielt søksmål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *