Amerikansk politikk

Amerikansk politikk er meget fascinerende for nordmenn

Amerikansk politikk er en av de mest fascinerende og omtalte temaene i internasjonale nyhetsnettverk. Politikk i de fleste andre land kommer langt under Amerikas når det gjelder hvordan de blir detaljert dekket så vel som den store mengden politisk drama som pågår. Det er mange grunner til at amerikansk politikk følges så flittig og dette manifesterer seg på en rekke måter.

Amerikansk politikk er en evig kamp mellom Demokratene og Republikanerne.
Elefant mot esel… Det er kampen mellom Demokratene og Republikanerne i USA!

Amerikansk politikk ligner en såpeopera

Mye oppmerksomhet rundt dekning i politiske nyheter i USA er fokusert på valgsyklusene deres. Den amerikanske valgsyklusen tiltrekker seg mye oppmerksomhet av to hovedgrunner. For det første er Amerika et av de viktigste landene på verdensbasis, så eventuelle endringer i det politiske systemet får globale konsekvenser. For det andre er den amerikanske valgsyklusen unik i hvor lang tid den varer.

Mange land klarer å gå videre fra nominasjoner til valgresultater i løpet av en måned eller to. Amerikanske valg, spesielt presidentvalg, kan trekke videre i godt et år fra start til slutt. Presidentkandidater kan kunngjøre budene sine allerede to år før presidentvalget. De første primære debattene avholdes nesten halvannet år før presidentvalget.

Så snart starten på det rare året før presidentvalget, vil nyhetskommentatorer på begge sider av det politiske spekteret begynne å vurdere potensielle frontløpere i det kommende presidentvalget, selv om det er nesten to år unna. Politiske forståsegpåere fra hele mainstream vil bli invitert til nyhetsnettverk med økende frekvens for å gi sine meninger om en viss potensiell kandidat eller valgsituasjonen generelt.

Denne dekningen er spesielt intens hvis den nåværende presidenten avslutter sin andre og siste periode i vervet. Dette fordi begge de store politiske partiene vil ha en primær syklus. Den primære valgsyklusen begynner ved starten av presidentvalget året med primærvalget i delstaten Iowa. Primærvalg for president er spredt gjennom første halvår, og slutter med de nasjonale konvensjonene til sine respektive politiske partier.

Nyhetene spiller en stor rolle

En av de viktigste driverne for denne vedvarende oppmerksomheten er selve nyhetsmediene. På grunn av hvor interessant og begivenhetsrik valgsyklus kan bli, bruker de fleste medier en stor del av sin tid og ressurser på å følge det politiske systemet på jakt etter historier og skandaler som vil gi dem de beste rangeringene.

Det viser seg at det amerikanske politiske systemet er så sammensatt og mangefasettert at historiene og skandaler som kan graves opp av media ser ut til å være uten grenser. Så lenge dette fortsetter å være tilfelle, vil media fortsette å rapportere om det amerikanske politiske systemet, og seerne vil fortsette å se og oppmuntre media.

Amerikansk politikk ville ikke eksistert engang hvis det ikke var for George Washington, som var med på å grunnlegge landet.

Amerikansk politikk mellom valgene

Selv om partisanstridigheter i amerikansk politikk kanskje ikke er så intenst som i noen andre land, er det den desidert best dekket. Hver biting mellom partier som leder frem til en viktig avstemning i kongressen til hvert eneste skjelett i ethvert politikernes skap er rettferdig spill for nyhetsmediene. Nyhetsnettverk nøler ikke med å rapportere om disse historiene, spesielt mellom valgsyklusene.

Fordi nyhetsmediene er så avhengige av oppsiktsvekkende historier og overskrifter om den amerikanske valgsyklusen, må de finne en erstatning mellom valget for å holde seg fornøyd og for å opprettholde rangeringer. For eksempel før en avstemning om lovgivning som er relativt partisansk, for eksempel et lovkontrollforslag eller skattekutt som understreker større selskaper, vil politikere på begge sider gå på nyhetsnettverk som gjør saken eller prøve å rive saken til den andre siden.

Ofte vil nyhetsnettverk invitere politikere fra begge store partier for å la dem diskutere hverandre. Når det gjelder rangeringer, er det ideelle resultatet ikke å la dem delta i en intellektuelt substansiell debatt, men snarere for at den skal utarte til en verbal kamp der hver politiker anklager den andre for dårlig intensjon. Uavhengig av moralske betraktninger er dette og mer det som gjør amerikansk politikk sentrum for så mange diskusjoner og historier. Hvor lenge dette vil fortsette inn i fremtiden, er det noen som antar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *