Nye samtaler mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela lørdag

Regjeringen til Venezuelas president Nicolás Maduro vil gjenoppta samtalene med opposisjonen denne helgen etter mer enn ett år, har den norske ambassaden bekreftet.

Forhandlingene mellom Venezuelas president Nicolás Maduro og landets opposisjon gjenopptas etter mer enn ett år, ifølge Colombias president. Norge har lagt til rette for samtalene.

Saken er oppdatert

Offisielle samtaler mellom partene for å finne en løsning på den politiske krisen som landet har opplevd siden 2018, har stått stille siden oktober 2021.

De siste månedene har flere internasjonale aktører jobbet for å få det på rett spor igjen, blant annet Norge som har lagt til rette for forhandlinger de siste årene og har hatt en diplomat i landet siden august.

Opposisjonen krever frie og rettferdige valg, mens regjeringen vil at det internasjonale samfunnet skal anerkjenne Maduro som landets legitime president og oppheve sanksjonene mot hans regjering. Neste valg forventes å finne sted i 2024.

– Dialogen mellom Maduros regjering og den venezuelanske opposisjonen vil gjenopptas 25. og 26. november, tvitret Colombias president Gustavo Petro onsdag.

Torsdag ble den norske ambassaden i Mexico a Twitter– Kunngjøring om at samtaler starter i Mexico på lørdag – organisert av Norge.

– Ambassaden sier at der skal partene undertegne en delavtale om sosiale spørsmål.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *