Kherson – Sjokkoppdagelse: – Tortur og russisk rulett

Minst 226 mennesker skal ha vært fengslet eller savnet mens byen Kherson var under russisk okkupasjon. Flere skal ha blitt torturert, og fem skal ha dødd i fengsel eller kort tid etter, ifølge en Yale University-rapport gjengitt av Reuters.

Rapporten konkluderer også med at så langt er 12 steder hvor ukrainske fanger angivelig ble fengslet og avhørt, blitt oppdaget i Kherson og Krim-halvøya. Av disse inkluderer 55 saker anklager om tortur, elektriske støt, familietortur og russisk rulett.

Gjennom hele krigen i Ukraina har Russland benektet at de angriper sivile og sivile mål.

– Han overlever ikke tapet av Krim

– Han overlever ikke tapet av Krim– Fantastisk

Yale University-rapporten er ikke den eneste som forteller historier om påstått tortur i Kherson.

Etter frigjøringen av Kherson tidligere denne måneden har ukrainske myndigheter påstått at flere innbyggere i Kherson har blitt torturert.

BBC skriver at 63 sivile kropper er funnet i Kherson og de viser tegn til tortur.

BBC har snakket med Oleksandr Maksimenko (69), som skal ha delt celle med 15 andre menn. Han sier de begge ble slått, torturert og gitt elektriske støt. Temperaturen i cellen ble sagt å være opp mot 40 grader, og de ble tvunget til å lære seg den russiske nasjonalsangen.

– Det var fantastisk. En mann som ble tatt med til cellen etter avhør kom tilbake med svart tunge. Den var så hoven at hun ikke klarte å putte den tilbake i munnen.

TORTURKAMRE: Flere torturkamre skal ha blitt funnet i frigjorte Kherson.  Bildet viser pro-russiske inskripsjoner i det angivelige torturkammeret.  Foto: Ukrinform / Shutterstock / NTB

TORTURKAMRE: Flere torturkamre skal ha blitt funnet i frigjorte Kherson. Bildet viser pro-russiske inskripsjoner i det angivelige torturkammeret. Foto: Ukrinform / Shutterstock / NTB
havutsikt

Det er derfor Zelenskyy nekter

Det er derfor Zelenskyy nekter– Banket med jernstenger

Ukrainske etterforskere sier de fant 11 ulovlige fengsler og fire torturkamre i Kherson etter at fylket ble frigjort. Det er også funnet gjenstander som ifølge SBU indikerer at det er utført fysisk tortur.

Mer enn 700 mennesker skal ha forsvunnet. Det fryktes at de er drept eller har blitt drept etter å ha blitt deportert til russiske territorier.

Blant annet fant de spor etter ukrainere som ble torturert med elektrisitet og slått med jernstenger før deres død, ifølge Dmytro Lubinets, kommissær for menneskerettigheter i Ukraina.

PUTIN: Tidligere Putin-taleskriver Abbas Gallyamov sier at Putin aldri sjekket sine daglige taler – og nå er Putin desperat etter resultater i Ukraina. Video: AP
havutsikt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *