“Hemmelig” åpningsseremoni: – Toneversjon

I forbindelse med åpningsseremonien til VM i Qatar tok rettighetshaveren TV 2 et uvanlig valg.

ÅPNINGSSEREMONI: En gigantisk kopi av verdenscuppokalen på åpningsseremonien på Al Bayt stadion.

– Denne gangen har vi valgt en toneversjon, med en tydelig journalistisk samling, sier Vegard Jansen Hagen, redaktør i TV 2 Sport, til VG.

Åpningsseremonien før kampen mellom Qatar og vertene Ecuador på Al Bayt Stadium ble sendt på TV 2 Sport 2.

– Tradisjonelt sendes åpningsseremonien på hovedkanalen til NRK 1 eller TV 2. Denne gangen er omstendighetene så spesielle at vi valgte en av våre sportskanaler, og samtidig hadde vi et ekspertpanel som hadde som oppgave å sette arrangementet i sammenheng og gi publikum en tydelig bakgrunn, sier Jansen Hagen.

Ørkenstatens turnering har blitt sterkt kritisert for blant annet landets menneskerettighetsbrudd, korrupsjon, behandling av utenlandske arbeidere og lover om homofili.

NRK og TV 2 har vært tydelige på at de vil dekke kontroverser så vel som sport. Jansen Hagen sier valget om å flytte åpningsseremonien er i tråd med deres rolle som rettighetshaver.

– Vi må se kritisk på fotball-VM, Qatar og FIFA, vi må prøve å gi perspektiver og nyanser, og samtidig formidle fotball. Vi bestemmer oss for ikke å boikotte, men vi benytter anledningen til å sette søkelyset på de kritikkverdige forholdene og drive god journalistikk, sier Jansen Hagen.

I forbindelse med det hadde kanalen også en spesialsending om turneringen lørdag.

«Tradisjonen» med åpningsseremonien i England ble heller ikke fulgt, skriver The Guardian.

Lisensinnehaveren BBC ignorerte det hele på hovedkanalen sin, der de gjorde et «spesialshow» der de kritiserte regimet, behandlingen av migrantarbeidere, korrupsjonen til Det internasjonale fotballforbundet og reglene som forbyr homofili, ifølge avisen. han skriver

Blant andre briter som ønsket å se den populære amerikanske skuespilleren Morgan Freeman dukke opp, samt Jung Kook fra det sørkoreanske guttebandet BTS, dro til en webcast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *