Trump kunngjorde en «veldig stor kunngjøring». – NRK Urix – Utenlandsnyheter og dokumentarer

Trump forbereder seg på å lansere sin tredje kampanje for Det hvite hus, rapporterte amerikanske medier. Kunngjøringen vil skje onsdag klokken 03.00 norsk tid.

Han forventes å si at han stiller som president igjen i 2024.

– Vi håper at morgendagen blir en av de viktigste dagene i historien til landet vårt, skrev Trump mandag på sitt sosiale nettverk.

Den røde bølgen, det vil si den republikanske, ble annonsert i valget. Men det skuffende resultatet for republikanerne har latt stå åpent om Trump vil nominere ham til presidentskapet.

Trump skrev at han var «litt skuffet» over resultatet, men at det var «en veldig stor seier fra mitt personlige ståsted», ifølge Axios.

Ron DeSantis

En av få republikanske vinnere i valget var Floridas guvernør Ron DeSantis, som fremstår som en mulig utfordrer til Trump for den republikanske nominasjonen.

Foto: Crystal Vander Weit/AP

– Kramper

Trump er fortsatt populær blant republikanske velgere. Men for uavhengige og moderate velgere ser han ut til å ha mistet tilliten.

Mye kan skje på to år og det er kanskje derfor han kaster seg ut i det nå.

Dagsavisens politiske redaktør, Lars West Johnsen, sier at det er umulig å utelukke noe. Han mener Trumps sjanser er mindre nå enn tidligere.

– Han gikk fra slag til slag. Alle hans nominerte har tapt, enten på guvernørnivå eller i Senatet. Høyre-kandidater i USA kommer ut nå, og de sier at denne mannen ikke er egnet til å lede oss.

Johnsen sier Trump har sjokkert verden før og at Trump nå har dype lommer.

– Han har tatt med enorme mengder penger, så han er klar til å gjøre en stor kampanje. I kveld blir det veldig spennende. Amerika skjelver litt ved tanken på hva de skal gjøre nå, sier Johnsen.

Donald Trump

Trump snakker med tilhengere 7. november i Dayton, Ohio.

Foto: GAELEN MORSE/Reuters

– Trump prøver å skremme DeSantis

De siste nasjonale meningsmålingene i nøkkelstater viser Floridas guvernør Ron DeSantis som leder Trump.

– DeSantis leder Florida 65-30. Det ville vært synd for Trump om han tapte Florida, sier Minerva og Aftenposten-skribent Jan Arild Snoen.

Jan Arild Snoen, Minerva-journalist og spaltist

Jan Arild Snoen, Minerva og Aftenposten-skribent.

Foto: Philippe Bédos Ulvin / NRK

– Hvis han tapte for et partimedlem, ville det vært en stor fiasko. Trump prøver å avverge Ron DeSantis i kveld, men det er for sent etter DeSantis’ gode valgkamp som guvernør i Florida, sier han.

Snoen mener Trumps sjanser for presidentvervet er undergravd, men denne seieren kan ikke utelukkes.

– Vi må huske at han vant veldig lite i 2016, men han tapte også veldig lite i 2020, så vi kan ikke utelukke det, men nå har han problemer med å vinne nominasjonen i partiet sitt, og det blir et stort nederlag for ham . .

– Det er veldig, veldig, veldig sannsynlig

På valgkampmøte etter valgkampmøte har Donald Trump begeistret sine støttespillere med subtile hint om at han vil stille for sitt tredje presidentvalg på rad.

Han sa at det er “veldig, veldig, veldig sannsynlig” at han vil sende inn igjen og at en kunngjøring vil komme “veldig, veldig snart”.

I et ABC News-intervju publisert i går, kom tidligere visepresident Mike Pence ut og sa at Donald Trump satte mange liv i fare 6. januar, da fanatiske støttespillere vendte ham mot Kongressen.

– Jeg synes presidentens ord var uforsiktige. Det ble klart at han valgte å være en del av problemet, sier Pence i et intervju med ABC Nyheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *