– Jeg føler meg sveket – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeskjema

– Prøver de å tvinge deg? spør programleder Piers Morgan i et nylig intervju med Cristiano Ronaldo.

– Ja, og ikke bare treneren. Det er også to-tre andre i klubben, svarer Ronaldo

– Fra toppledere?

– Jeg føler meg forrådt.

– Prøver de å bli kvitt deg?

– Jeg burde ikke si det, men jeg bryr meg ikke. Folk burde vite sannheten om at jeg føler meg bortskjemt. Jeg føler at noen ikke vil ha meg her. Ikke bare i år, men også de siste årene, sier Ronaldo.

Han forsøkte å tvinge portugiseren bort fra United i sommer, men hans ønske ble ikke innfridd av klubbens nye manager Erik ten Hag. Striden mellom de to nådde sitt høydepunkt da Ronaldo nektet å bli byttet ut mot Tottenham forrige måned. Portugiseren fortsatte å forlate banen og gikk til garderoben før kampslutt.

– Jeg respekterer ham ikke, for han viste meg ikke respekt. Hvis du ikke respekterer meg, respekterer jeg deg ikke, sier Ronaldo i intervjuet gjengitt av The Sun.

Ronaldo var ikke med i Uniteds 2-1-seier over Fulham søndag. Intervjuet ble sluppet i forkant av en lang VM-pause, med neste serierunde 26. desember. Verken klubben eller Hagen har ennå svart på kritikken.

Premier League - Aston Villa - Manchester United

FIKSET: Cristiano Ronaldo smeller til Erik ten Hag.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Treff Rooney

Ronaldo spilte også under Ole Gunnar Solskjær, som han sier han respekterer. Nordmannens etterfølger, Ralf Rangnick, får ikke et like godt ord.

– Hvis du ikke en gang er trener, hvordan kan du være sjef for United? Jeg hadde aldri hørt om ham.

Ronaldo blir også spurt om hvordan han føler om hans tidligere lagkamerater, som nå jobber som fotballeksperter, og kritiserer ham offentlig. Han blir spesielt spurt om kommentarer fra hans tidligere streikepartner Wayne Rooney.

Engelskmannen har tidligere uttalt at United må kvitte seg med portugiseren.

– Jeg vet ikke hvorfor han kritiserer meg så mye. Sikkert fordi karrieren er over, mens jeg fortsatt spiller på høyeste nivå, sier Ronaldo og følger opp med nok et slag.

– Jeg skal ikke si at jeg ser bedre ut enn ham, men det er sant.

Fotball Derby Rooney

GAMLE VENNER: Ronaldo og Rooney.

Foto: Jon Super / AP

Han mener United har stoppet

I april mistet Ronaldo og partneren Georgina sønnen i fødsel. Bare tvillingsøsteren overlevde. Dette vil også være tema for intervjuet, der den 37 år gamle spilleren anklaget klubben for «mangel på empati» i den perioden.

Hennes da tre måneder gamle datter havnet på sykehus i juli, noe som gjorde at Ronaldo ikke dukket opp til sesongstart til avtalt tid. Ifølge ham måtte noen seniorledere i klubben stille spørsmål ved hvorfor forklaringen ikke kom, noe som såret Ronaldo.

Han avslutter med en skarp kritikk av den nåværende tilstanden Manchester United. Han mener klubben har stagnert og underutviklet siden Sir Alex Ferguson trakk seg som manager i 2013.

Det refererer til alt fra treningsfasilitetene til det som serveres i kantina. Ronaldo mener United ikke klarer å tiltrekke seg de beste spillerne.

– Jeg synes fansen fortjener å høre sannheten. Jeg vil ha den neste til klubben, det er derfor jeg kom hit, sier han.

Da Ronaldo signerte for United i fjor sommer, var Manchester City også interessert. Til slutt klarte Ferguson å lokke ham til den røde siden av byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *