Nærmer seg en ny svensk regjering

Klokken 11.00 fredag ​​møter den svenske statsministerkandidaten Ulf Kristersson lederen i Riksdagen. Han er nok nesten ferdig med samme regjeringsplattform.

Ulf Kristersson tar trolig over som Sveriges statsminister neste uke.

Torsdag kveld meldte svensk TV at de fire borgervennlige lederne har kommet så langt for å kunne legge frem en regjeringsavtale fredag ​​morgen.

Egentlig hadde de frist til onsdag. Men talsmannen for Riksdagen, som tilhører den norske stortingspresidenten, ga den til fredag.

Ifølge SVT er de fire blitt enige om både politikken og hvordan de skal samarbeide. Det er stor entusiasme for sistnevnte. For å oppnå flertall må Moderaternas leder Ulf Kristersson ha støtte fra Sverigedemokraterna (SD). De andre partiene har vært veldig tydelige på at de ikke ønsker SD i regjeringen.

også lese

Fire uker etter valget: Mangler fristen, ber om «noen dager til» for å innsette regjeringen.

Tidligere sa Richard Jomshof til TV4 at han ikke var sikker på at det ville ta slutt på fredag. Han er medlem av Riksdagen og sekretær for Sverigedemokraterna.

– Det viktigste er å fikse det. Vi ønsker virkelig å hjelpe deg med å bestemme. Men det viktigste er at vi kommer frem til noe som varer, sier han.

Dersom de fire partiene er kommet til enighet, må Riksdagen ha en såkalt «statsministerstemme» for å gi tillit til den nye regjeringen. Det kan skje på mandag. Så blir det regjeringsskifte neste uke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *