«Du skylder meg en milliard milliard» – VG

I dag kan landslagssjef Ståle Solbakken (54) le av det, men han kan verken glemme eller unngå å sende slag til sin gamle klubb FC København for aldri å ha vurdert å signere Erling Braut Haaland (22).

Publisere:

– Det er ikke vanskeligere enn at Erling kommer til København i en treningsøkt på 16 eller 17 år. Da ble det bestemt at vi hadde like gode eller bedre spillere… sier Ståle Solbakken til VG og lar setningen henge i lufta mens han smiler.

Det er ingen tilfeldighet at historien mellom superstjernen og FC København dukker opp nå.

Det kunngjorde han på en pressekonferanse mandag, i forkant av tirsdagens møte mellom Haalands Manchester City og den danske giganten.

Historien går fem år tilbake i tid, kan nåværende FCK-trener Jacob Neestrup fortelle på en pressekonferanse.

Den unge og lovende Haaland møtte opp på en ukes trening og måtte prøve å overbevise klubbens trener.

Neestrup var trener for FC Københavns U17-lag på den tiden. Så til en viss grad var Haaland ansvarlig for oppholdet i klubben, og i det minste ble han vurdert som spiller.

Det endte ikke med et kontraktstilbud.

– Burde vi ha gjort alt for å sikre Haaland på det tidspunktet? Ja, det burde vi nok. Vår tidligere direktør Ståle har også ertet oss, meg selv inkludert, med at vi skylder en milliard og en 50-lapp i bøtefondet, sier Neestrup.

SVAR PÅ NEDERLAND: FC København-trener Jacob Neestrup på en pressekonferanse her mandag, dagen før møtet med Manchester City på Parken.

Med «milliard milliarder» mener Neestrup at danskene kan tjene mye penger på å gå over til en større klubb.

Dette er en historie som Solbakken kan bekrefte i dag.

– Vi, sier Solbakken, og peker selvfølgelig på seg selv og trenerne til FC Københavns A-lag.

– Vi tok ikke en kamp. Det er ikke sikkert at Erling signerte med oss. Men Jacob var en del av juryen som tok den avgjørelsen. Derfor sier jeg «du skylder meg en milliard», sier landslagets trener med et smil.

Ståle Solbakken, her på treningsplassen som FC København-trener i 2017.

På pressekonferansen før kampen kunne Neestrup ikke huske hvilke vurderinger som ble gjort av Haaland, som senere flyttet fra Bryn til Molde.

– Han spilte en intern treningskamp, ​​hvor det var veldig tydelig at han er en veldig, veldig god spiller. Hvorfor vi ikke kunne få det, husker jeg ikke. Dette taler for hvor kompleks talentutvikling og talentidentifikasjon er, sier Neestrup.

– Bare å se på tallene

Uansett vil kampen mot FC København være nok en mulighet for Haaland til å bryte nye målbarrierer, opprettholde sitt vanvittige målsnitt og oppnå nye rekorder.

Han har allerede 15 mål på ni Premier League-kamper. Han er ligaens toppscorer og scorer i snitt 1,67 mål per kamp.

Han har samme målsnitt i Champions League så langt med fem mål på tre kamper i gruppespillet.

Det var ikke bare trenerteamets Neestrup som fikk spørsmål om Haaland dagen før kamp. Det fikk også bysjef Pep Guardiola.

– Jeg snakker mye om ham, men noen ganger trenger jeg ikke det. Bare se på tallene, svarte Guardiola på et spørsmål stilt av TV 2.

Ifølge NTB ble spanjolen også spurt om Haaland kan sammenlignes med en hvilken som helst annen spiss han har trent.

– Det er en av de beste. Ingen tvil Tallene taler for seg selv, sa Guardiola og viste til at Haaland kan vise til utrolige statistiske skårer i Norge, Østerrike, Tyskland og nå England.

Om nordmannen er i startelleveren på Parken tirsdag, eller om det passer å gi ham litt hvile, ville ikke City-sjefen svare på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *