– Jeg har min varighet – VG

MAYRHOFEN (VG) Her spilte Magnus Carlsen med armene for en måned siden i St. Etter å ha håndtert kaoset som ble satt i gang på Sinquefield Cup i Louis, før han ble bedt om å ta ansvar for handlingene sine.

Publisere:

Hans Niemann (19) trakk seg fra turneringen dagen etter tapet mot den amerikanske tenåringen. Deretter nektet han å møte Niemann i en nettturnering, anklaget Niemann for omfattende juks, og chess.com konkluderte med at amerikaneren hadde spilt mer enn 100 nettspill.

Sjakkens verden har blitt rystet og selv i Norge har sjakkpresidenten innrømmet å ha jukset, i lys av Carlsens klare karakterer.

– Med tanke på hvordan sjakken ser ut nå en måned senere, er du glad for å ha kommet deg ut av Sinquefield Cup? spurte VG etter at Carlsen slo Indias Pentala Harikrishna i Mayrhofen i Østerrike torsdag. Han har ikke uttalt seg offentlig siden en pressemelding 26. september der han ikke var hyggelig mot Niemann.

Verdensmesterens første svar på VGs spørsmål var «nei, beklager» på intervjuforespørselen, men til slutt gikk han med på å lytte til et spørsmål.

Da han hørte det smilte han, strakte ut armene og svarte:

– Jeg er min støttespiller, sier Carlsen – og med det mener jeg at han støtter aksjonene som er gjort den siste måneden.

Presisering: I den første utgaven av denne artikkelen så sitatet “–I stand my ground” ut til å være en repetisjon av avslaget på intervjuforespørselen. Offerspills lagleder presiserer overfor VG at det Carlsen sikter til er pågående sjakkaksjon. Dette ble fastslått torsdag 6.10 klokken 22.51.

  • Se status i videovinduet over.
OVER: Magnus Carlsen takket ja til å ta et spørsmål fra VG-reporteren etter først å ha sagt nei på en mottakelse på Europahaus i Mayrhofen.

Carlsen kvalifiserte seg til fjerde runde av European Chess Club Cup som ble arrangert i alpebyen Mayrhofen, Østerrike.

Sikkerhetstiltak for å forhindre juks i turneringen inkluderer kringkasting med 15 minutters forsinkelse, overlevering av alle elektroniske hjelpemidler til arrangøren og obligatoriske metalldetektorkontroller før kampstart.

Sistnevnte måtte Niemann gjennom det samme onsdag kveld i USA – helt normalt for turneringer av denne størrelsen, forklarer generalsekretæren i det østerrikske sjakkforbundet, Walter Kastner.

Før torsdagens partier begynte i Mayrhofen, kom nyheten om at den norske sjakkpresidenten Joachim Birger Nilsen innrømmet å ha jukset i en Norwegian Gnomes-turnering 2016/17.

Nilsens tidligere lagkamerat Johan-Sebastian Christiansen sier til VG at han ikke ønsker å kommentere saken. Etter kampen ville verken han eller lagkamerat Aryan Tarik svare på VGs spørsmål om kaoset i sjakksporten.

St. Han antydet at grunnen til at tredje runde av årets Sinquefield Cup i Louis var så kontroversiell var at Magnus Carlsen trakk seg fra turneringen og motstanderen Hans Niemann jukset.

26. september gikk Carlsen langt i å antyde – uten å si det eksplisitt – at Niemann hadde jukset partiet.

” [ …] I kampen vår i Sinquefield Cup hadde jeg inntrykk av at han ikke var anspent eller fullt fokusert på spillet på et kritisk stadium, mens han spilte med svarte brikker, noe jeg tror bare noen få spillere kan gjøre,» skrev han. Forward Carlsen Twitter – og han skrev også at progresjonen hans “på brettet” (ansikt til ansikt) har vært unormal.

Alt dette har blitt tolket som et forslag om at Niemann har jukset.

Sjakknettstedet Chess.com vurderer også spillet mellom Niemann og Carlsen, i samme rapport, som de mener beviser at amerikaneren jukset i mer enn 100 nettspill.

Sinquefields parti fant imidlertid ikke ut at han hadde jukset, selv om de mente at det var visse elementer som var mistenkelige:

  • Niemann sa etter kampen at han på mirakuløst vis forberedte seg på Carlsens åpning, men noen posisjoner har aldri blitt sett i Magnus sine partier, ifølge Chess.com.
  • Etter kampen rapporterte Chess.com at Carlsens analyse av et mulig trekk var så svak at den viste at han var avhengig av datamaskinen for bekreftelse, noe rapportens skribenter mener motsier “mirakel”-påstandene. forberedelser

Mens Chess.com synes spillet og oppførselen rundt det er “rart”, mener de det Det gjør han ikke grunnen er å si at Niemann jukser i styret basert på én part.

– Vi er virkelig ikke nærmere konklusjonen for denne festen mellom de to. Der vi håret de har kommet lenger, at vi tydelig har dokumentert at Niemann er en utbredt nettsvindel, men vi er ikke nærmere å konfrontere svindelen direkte. Oppførselen er ganske mistenkelig, vi kan ikke si noe sikkert, sier Bae, og peker på de nevnte punktene.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *