Jeg er lei av de falske kroppspositivene

  • Linnea Hovland Våkn opp
    Linnea Hovland Våkn opp

    15 år

Tanken er at vi skal elske kroppen vår slik den er. Ikke konverter oss, sier debattanten.

Jeg elsker hva kroppspositivitet handlet om, men den nye trenden får meg til å føle meg ukomfortabel.

Si ;D-meldinger
Dette er et Si ;D-innlegg. Meningene i teksten er forfatterens ansvar. Påmeldinger kan sendes inn her.

Kroppspositivitet skyllet over sosiale medier som en flodbølge. Til å begynne med var det overveldende å se så mange mennesker vise sin sanne kropp, uavhengig av størrelse. Jeg vet at jeg ikke var den eneste som følte meg tryggere på meg selv og kroppen min da jeg så dette.

Dessverre tok det ikke lang tid før noe positivt endret seg. Hun gikk fra å måtte vise sin virkelige kropp til å late som. Plutselig betydde kroppspositivitet å ha kroppsfett.

Det fjerner fett

Nå så jeg innlegg på Instagram fra jenter som prøvde å lage en dobbelthake eller få «ruller» på magen. Så forsvant selvtilliten min.

Mange av innleggene merket med kroppspositivitet viser jenter som må prøve hardt for å kunne vise frem noe av kroppsfettet sitt. Hvordan skal jeg føle meg selv når jeg ikke prøver?

Jeg elsker det kroppspositivitet opprinnelig handlet om, men denne nye trenden får meg til å føle meg ukomfortabel. Jeg bruker litt ekstra tid i speilet for hvert innlegg jeg ser. Litt ekstra tid til å analysere alle feilene mine. Alt jeg ikke liker.

Gå tilbake til begynnelsen

Det er ikke bra. Det er ikke bra å bli negativt påvirket av noen som tror jeg kommer til å føle meg bra når jeg ser på bildene deres. Men i tenårene er mange av oss på vårt svakeste. Plutselig har vi mer ansvar og mange nye og vanskelige valg å ta. Det er mye som endres som vi kan kontrollere, men kroppen kan være spesielt vanskelig. Vi veksler mellom å gå opp og ned i vekt. Det er derfor det er en så følsom sak.

Kan vi ikke gå tilbake til å vise vår virkelige kropp, uten fokus på fett, slik kroppspositiviteten startet?

Jeg tror ikke folk som legger ut bilder som dette med vilje prøver å få deg til å føle det slik. Jeg tror de virkelig vil hjelpe med kroppspositivitet. De følger bare trenden.

Så kan vi ikke gå tilbake til å vise frem vår virkelige kropp, uten at fett er i fokus, slik kroppspositiviteten startet? Jeg er lei av å se hundrevis av innlegg hver dag fra folk som hevder å være kroppspositive når alt bare er falskt. Tanken er at vi skal elske kroppen vår slik den er. Ikke lag oss.


13-21 år? Vil du også skrive til Si ;D? Send din melding til sid@aftenposten.no. Dersom du ønsker å være anonym, må du opplyse tydelig om dette i e-posten. Du kan lese mer om å sende oss meldinger her.

💬 Vil du delta i kommentarfeltet?

Les først de ti bud i kommentarfeltet. Fortsett med det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *