Onkelen er anklaget for å ha delt videoen av den mishandlede nevøen

En mann er siktet for å ha delt en video av at nevøen hans blir mishandlet. Politiet tror mange mennesker er uvitende om at deling av videoer av vold er en forbrytelse.

«Jeg kan bekrefte at vi i slutten av august mottok en anmeldelse for brudd på artikkel 267a i straffeloven. Saken er fortsatt under etterforskning, men jeg kan bekrefte at den dreier seg om deling av en voldshendelse på sosiale medier, sier politiadvokat Silje Gudmestad Jansen i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Straffelovens artikkel 267 trådte i kraft 1. juni i fjor. Den slår fast at personer som deler støtende eller selvfølgelig private bilder, filmer eller lydopptak av andre kan straffes med inntil ett års fengsel.

Så langt er tre personer straffet for overtredelse av paragrafen, og nå er Rogalands onkel siktet for lignende lovbrudd.

Mannen har ifølge Aftenbladet filmet og delt en video som viser nevøen hans bli utsatt for vold. Videoen ble delt på Facebook, og andre delte den videre og fikk tusenvis av visninger før den ble fjernet.

Politiinspektør Grete Winge sier de er glade for lovendringen, men legger til at hun mener det fortsatt er mange som ikke vet at deling av voldsvideoer er straffbart.

Kilde: © NTB Scanpix / #NorwayToday / #NorwayTodayNews

Har du et tips til Norge i dag? Vi ønsker å høre. Ta kontakt info@norwaytoday.no


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *