– Den største grunnen til fortvilelse

LILLESTRØM (VG): Ståle Solbakken ga uteklubben Ørjan Nyland en sjanse fra start mot Slovenia. Dagen etter virker det usikkert hvem som starter i den avgjørende kampen mot Serbia tirsdag.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenposten også tilgang til artikler og tjenester laget av VG.

Oppdaterer!

Med stillingen 1-1 i den slovenske hovedstaden var det en overraskelse at Ørjan Nyland har kommet under ild etter lørdagens 1-2-tap for Slovenia.

Solbakken har nå analysert bakmålet:

– Ørjan har fungert veldig, veldig bra for meg i lang tid. Men jeg er enig i at han kunne tatt det andre målet. Men for meg er det hele og det vi gjør i andre omgang det som gjenstår som en skuffelse.

I tillegg til Nyland hadde Solbakken Rosenborgs André Hansen og Aalesunds Sten Grytebust å velge blant stolpene. To keepere som har fått mye spilletid i sine respektive eliteserieklubber.

– Både André og Sten har vært superproffe. Jeg tok en prat med alle tre dagen før kampen i Slovenia. André hadde den største grunnen til å være skuffet over mitt valg av de tre, sier Solbakken.

Kjetil Rekdal kritiserte innledningsvis Solbakken for å ha plukket et kampklar Nyland fra start:

Norge møter Serbia hjemme på Ullevaal stadion tirsdag klokken 20:45. Ved uavgjort eller seier vinner Norge Nations League-gruppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *