Slik vil fremtidens ferier trolig se ut

Det er mye som har skjedd de siste årene, fra pandemien som varte i flere år, lenger enn det noen av oss hadde trodd, til angrepene som pågår i Ukraina. Noe som alt dette har ført til, er at både vi nordmenn og også mennesker rundt i hele verden, velger å feriere litt annerledes enn hva vi kanskje ville gjort for noen år tilbake. For mange så kommer dette av at økonomien også har blitt påvirket av disse hendelsene rundt i verden, og mens ferie er en stor del av det å nye livet, så er det kanskje ikke det som prioriteres når pengene ikke lenger strekker til.

Så hvordan ser egentlig feriene ut for mange i fremtiden? Blir de kortere? Blir de kuttet helt ut? Holder flere seg til ferier i hjemlandet? Dette har vi sett nærmere på og undersøkt også hvordan reisetrendene har vært allerede i løpet av dette året.

Flere nordmenn holder seg hjemme

En stor forandring i folk sine reisevaner her i landet, er at det er flere og flere nordmenn som velger å holde seg hjemme i feriene. Dette gjelder nemlig ikke bare sommerferien, men også de kortere ferieukene som høstferien, vinterferien og påsken. Dette har alle vært populære tider å reise ut av landet på med enten familie, venner eller som par. Dette har flere sett store endringer på i løpet av dette året og endringen er rett og slett at flere nordmenn velger å tilbringe feriene sine her i landet.

Dette kommer kanskje av at det var mange som fikk øynene opp for nettopp hvor mye Norge har å by på når det ikke var mulig å reise ut av landet i det hele tatt under pandemien. Enten du ønsker å utforske på vinteren, våren, sommeren eller høsten vil det være reisemål her i landet som kan tilby noe for enhver smak.

En ting som helt klart har blitt mer populært de siste årene, som mange innen reisebransjen har god grunn til å tro vil fortsette i tiden fremover, er camping. Campinglivet har blitt enormt populært igjen på kort tid, noe blant annet teamet på camping kragerø har sett mye til. Det er riktignok mest trafikk på sommeren, men reiser utover høsten er det også mange som allerede har meldt sin interesse for.

Feriere i hjemlandet – den nye trenden?

Det er ikke bare her i Norge at vi har sett endringer i folk sine ferievaner. Også rundt i hele europa har det blitt meldt at flere og flere velger å tilbringe feriene sine i hjemlandet. Så mens det før var vanligere å begi seg ut på langstidsreiser til andre kontinenter i løpet av ferien, er det nå kortreist ferie som gjelder for folk flest.

Ikke bare kommer dette av at det er langt mer økonomisk for de fleste, men det viser seg at mange ønsker å utforske mer av sitt eget land, sin egen by og sitt eget nærområde. Så blir det spennende å se hvor lenge denne trenden vil vare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.