– Utrolig avgjørelse – VG

STØTTESPILLER: Peter Heine Nielsen (TV) er overrasket over at Magnus Carlsen ennå ikke har kommentert sjakkdramaet.

Peter Heine Nielsen, nær Magnus Carlsen, er overrasket over at den norske superstjernen ikke har uttalt seg etter mandagens sjakkdrama.

Publisere:

Magnus Carlsen rystet sjakkverdenen da han bevisst tapte mot amerikaneren Hans Niemann etter få sekunder.

– Jeg er ikke overrasket, la oss si det slik. Men jeg jobber for Magnus og synes det er viktig å respektere det han forteller meg privat, sier Heine Nielsen til Chess24.

Den danske stormesteren, som kalles Carlsens trener, er imidlertid overrasket over at nordmannen ikke har meldt seg fra kampen mot Niemann før nå.

– Til en viss grad var det en overraskende avgjørelse for meg også, men jeg respekterer også muligheten til å ikke snakke om det. Hvis noen fra «Team Magnus» skal snakke om det, skal det selvfølgelig være Magnus, sier Heine Nielsen.

Bakgrunnen for striden mellom Carlsen og Niemann er at nordmannen nylig trakk seg ut av den store amerikanske Sinquefield Cup etter tap mot Niemann. Etterpå spredte hete rykter om at årsaken var amerikansk svindel, noe Niemann bestemt benektet. Niemann har imidlertid innrømmet å ha jukset i nettspill da han var yngre.

Heine Nielsen mener juks i sjakk trenger mer etterforskning.

– Det store problemet er at vi ikke vet om det er utbredt eller hvor utbredt det er, og vi vet ikke om vi klarer å oppdage det eller ikke, sier han.

Carlsen leder Champions Chess Tour foran onsdagens tre siste innledende runder.

Leave a Reply

Your email address will not be published.