Ny undersøkelse: Nordmenn har satset på vindenergiprosjekter på land

VindturbinenFoto: Terje Pedersen / NTB

Annonser

Støtten til å bygge ut flere vindkraftprosjekter på land øker etter flere år med nedgang. I dag er det flere som er for mer vindkraft enn mot.

Nye data fra Cicero Center for Climate Research viser at 39 % av de norske respondentene nå støtter mer vindkraft på land, mens 34 % er imot det, skriver Teknisk Ukeblade. For bare ett år siden ønsket kun 33 % å bygge ut mer vindkraft på land.

Andelen av de som er “helt uenige” i behovet for å utvikle mer vindenergi på jorden har sunket fra 24 % til 20 %.

“Det er en betydelig endring i opinionen. For første gang på flere år ser vi økende støtte til vindenergi, samtidig som andelen motstandere synker, sier Cicero-forsker Marianne Aasen.

Støtten til vindkraft på land er spesielt sterk blant unge under 30 år. Totalt er 40 % av respondentene i denne aldersgruppen for mer vindkraft på land, og 27 % er imot.

Pernille Bonnevie Hansen, nestleder i Naturvernforbundet (Naturvernforbundet), forstår at folk nå ønsker mer vindenergi.

«Det er ikke overraskende at mange ønsker mer kraft i en situasjon med høye strømpriser. Det som bekymrer oss, og det vi ser, er at det er press for å bygge vindkraft og vannkraft i sårbare naturområder», sa han.

Kilde: © NTB Scanpix / #NorwayToday / #NorwayTodayNews

Har du et tips til Norge i dag? Vi ønsker å høre. Ta kontakt info@norwaytoday.no


Leave a Reply

Your email address will not be published.