Bodø/Glimt advarer kynisk etter «Russian Roulette»: – Han rotet til

BODØ (VG) Etter å ha grepet flere muligheter til å drepe kampen, ble sluttminuttene emosjonelle for Kjetil Knutsen (53). Kaptein Patrick Berg (24) avslører samtaler på bakrommet.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenposten også tilgang til artikler og tjenester laget av VG.

– Nedkjøringen er siste del av andre omgang. Jeg vil kalle det vi nesten holder på med for «russisk rulett», sier Kjetil Knutsen.

For etter å ha dominert 2. omgang fullstendig, tok plutselig Zürich over kampen og var veldig nære å utligne én, to og tre ganger.

Bodø/Glimts trener begravde ansiktet i hendene og holdt hodet før han til slutt roet seg ned da sluttsignalet gikk. Det var litt byll på toppflaten og laget tenkte hele tiden på om de skulle holde seg høyere eller legge seg, fortsetter Bergerar.

– Vi fikser det ikke det siste kvarteret. Det var hele tiden en vurdering av hvordan vi skulle ro i land. Vi valgte å bli i strukturen vi hadde, men det ble rotet. Det ble ikke slik vi ønsket, sier trener Glimt.

DISKUSJONER: Ulrik Saltnes tok en prat med Kjetil Knutsen rett etter kampen.

Knutsen har avslørt at han vurderte å bytte til en lavere 4-5-1-formasjon, men at Glimt mangler verktøy og type for mer defensiv taktikk.

– Det er ikke akkurat vår styrke – og det er ikke det vi ønsker. Det er en kamp som kunne endt 5-0 og 6-0 hvis det tredje målet hadde blitt scoret. Da dreper vi spillet, så det var ikke nødvendig, sier Patrick Berg til VG.

– Til slutt blir det mer spennende enn vi skulle ønske. “Vi går litt høyere i limet og angsten kan påvirke det litt,” sier han.

En 2-1-seier over Zürich holder Bodø/Glimt i toppen av sin gruppe i Europa League, men de har nå to kamper igjen mot engelske Arsenal. Da må de mestre ulike deler av spillet, sier Berg.

– Vi snakket om behovet for å utvikle verktøykassen vår. Noen ganger må du være kynisk for å få en god prestasjon. Det er også en del av en god prestasjon, og det må vi ikke glemme. Vi har vært borti det mange ganger og derfor gjelder det å gjøre det riktig, vi også. Vi må finne vår måte å være kyniske.

Søndag kommer Haugesund på besøk til Aspmyra, før laget tar en velfortjent pause i landslagspausen. Patrick Berg reiser imidlertid ikke blant andre på landslagsmøtet med Arsenal-kaptein Martin Ødegaard.

– Det blir fint, så jeg gleder meg, sier kaptein Glimt.

– Skal du legge en ekstra på ankelen under trening?

– Vi skal ikke være SÅ kyniske i Glimt, ler Berg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.