Mus kommer inn i hus på høsten

Mus på høsten

Det burde ikke komme som noen overraskelse for deg at skadedyrfirmaer har de BESTE løsningene for rotter og mus. Kommersiell eller bolig, skadedyreksperter har sine personlige triks for å fange gnagere og holde dem ute. Når temperaturen synker, begynner mus å røre på seg og søke ly innendørs. Plutselig hører man lyder av mus på loftet. husmus er en av de økonomisk viktigste skadedyrene i verden. De er en utrolig tilpasningsdyktig skapning og kan overleve under en rekke forhold hvis de har tilgang til mat, varme og ly.

Husmus spiser og forurenser mat beregnet på mennesker, kjæledyr, husdyr og andre dyr. De overfører sykdomsfremkallende patogener, som salmonellose, gjennom avføringen. Deres pels, urin og avføring kan forårsake ulike sykdommer, inkludert allergier og astma. I tillegg kan mus bli infisert med flått eller lopper og kan bringe disse parasittene innendørs hvor de kan infisere mennesker eller kjæledyr. Gnagere kan også forårsake betydelig skade på strukturer og eiendom. Faktisk tilskrives 25 % av uforklarlige husbranner i USA at gnagere biter ledninger.

Husmus kan klemme seg inn i et hull så lite som diameteren på en krone. Husmusen er anslått å angripe hjem 10 til 20 ganger oftere enn rotter, muligens på grunn av deres lille størrelse og oppførsel. Avslørende tegn på gnagerangrep inkluderer reir, avføring, ferske gnagemerker eller spor. Ring oss for å hjelpe deg med å identifisere svake punkter der gnagere kan få tilgang til hjemmet ditt eller hjelpe deg med å bli kvitt eventuelle pågående gnagerproblemer.

Skadedyr om vinteren

Skadedyr søker inn om vinteren. Insekter og gnagere ønsker å unnslippe de tøffe vinterelementene like mye som vi gjør når temperaturen faller så lavt. Insekter er utspekulerte skapninger som har tilpasset seg mange måter å overleve de kalde vintermånedene.

Insekter om vinteren

De fleste insektbestandene vil avta og være svært lave i vintermånedene. For å overleve vil insektene gå i dvale i forskjellige stadier, omtrent som egg, til temperaturen begynner å stige igjen. Det signaliserer at det er på tide å våkne og komme ut av eggeskallet. Noen insekter vil også gjennomgå dvalemodus, som begynner når dagslyset blir kortere og temperaturen begynner å synke. Disse bruker bare en brøkdel av sin normale energi og overlever på lagret kroppsfett gjennom vinteren. En annen fantastisk bragd av insekter er deres evne til å overleve minusgrader ved å produsere glyserol i kroppen. Glyserinproduksjonen i insekter ligner på frostvæsken i en bil, og gir dermed insekter muligheten til å superkjøle seg og overleve ekstreme vinterforhold.

En måte insekter overvintrer på er ved å gjemme seg i trehull, under bark og blader, eller til og med under jordoverflaten for å unngå kalde temperaturer til været blir mer gunstig. Når disse stedene ikke er tilgjengelige, vender mange insekter seg til innsiden av hjemmene våre for beskyttelse, hvor det er mange sprekker og hull for at et insekt skal overleve de kalde månedene.

 Forhindre at skadedyr kommer inn i hjemmet ditt om vinteren

Skadedyrforebygging vil bidra til å holde deg beskyttet i flere måneder fremover. Skadedyr er utrolig små og kvikke i sin evne til å komme inn i hjemmene våre. Skadedyreksperter har lært seg skadedyrs vaner og holder seg oppdatert med endringer i biologien deres.

Tror du kanskje har noen inntrengere? Tetting og rydding er det viktigste man gjør for å hindre at skadedyr kommer inn i våre boliger. Lykke til med å opprettholde et lykkelig, sunt og skadedyrfritt hjem.

Et dyr eller insekt er ikke et skadedyr før det på en negativ måte påvirker en ressurs som også har interesse for oss mennesker. Påvirkning kan være sykdom, psykisk eller fysisk innvirkning, økonomisk tap, eller fare for ulykker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *