Privatfly styrter i Østersjøen – søk etter fire personer – VG

Etter å ha forlatt Spania mistet flykontrollen kontakten med det private Cessna-flyet i Frankrike. Tyske jagerfly ble sendt til vingene, men de kunne ikke se en pilot bak spakene på den flyvende maskinen.

Publisere:

Klokken 19:47 er flere fly, en Cessna 551, rapportert å ha styrtet i Østersjøen utenfor den latviske byen Ventspils. Ifølge passasjerlisten skal det ha vært fire personer i flyet. En pilot, en kvinne, en mann og en datter.

Like før klokken 20.00 søndag meldte et svensk kystfly å ha sett rusk og oljesøl i vannet utenfor den latviske byen Ventspils i Østersjøen.

– Det er sett rusk og olje i vannet og det ser ikke bra ut. Sjansen for å overleve er svært lav, sier Lina Buurstsra, assisterende direktør for luftredning ved VG, svensk sjø- og luftredningssentral.

– Flyet har styrtet på Latvias territorium. Svenske ressurser er der med et SAR-helikopter og kystvaktfly. Helikopteret har ikke mye tid igjen i området fordi de trenger å forsyne seg. Kystvaktens fly er sannsynligvis timer unna.

Flightradar.com viser at flyet tok av fra Jerez i Sør-Spania i morges og skulle etter planen lande i Köln i Tyskland. Kort tid etter start ble det rapportert om trykkproblemer i kabinen, ifølge den tyske avisen Bild.

Samme avis sier at det burde vært det

Det ville lande i kolonien

Det østerrikske privatflyet skulle lande i Köln i Tyskland, men fortsatte inn i svensk luftrom uten å få kontakt med piloten, meldte Dagens Nyheter.

Sveriges luftredningstjeneste fryktet at flyet ville fortsette å fly til det gikk tom for drivstoff. Hva som førte til at flyet styrtet er foreløpig ukjent.

ISTRASTAK: Privatfly styrtet mellom Gotland og Latvia.

Så det er ingen i hytta

Tyske og danske jagerfly var om bord for å se hva som skjedde.

– Håpet er å kontakte mannskapet, men de ser ikke noe mannskap i cockpiten, sa Lars Antonsson ved den svenske flyredningssentralen.

Den svenske flysikkerhetseksperten Hans Kjäll sier at det trolig var et trykkfall i kabinen, som førte til at piloten mistet bevisstheten.

– Det er et fly som kan ha en marsjhøyde på rundt 12.000 meter. Trykkfallet i den høyden vil føre til at du mister bevisstheten veldig raskt. Det tar mellom ti og tjue sekunder.

I 9000 meters høyde tar det noen minutter før oksygenmangel forårsaker bevisstløshet, sier han.

– Et trykkfall kan også komme «snikende». Det er like skummelt, sier han.

Hans Kjäll er en luftfartssikkerhetsanalytiker som tidligere har jobbet for svenske luftfartsmyndigheter. Han er tidligere pilot og utdannet ingeniør, og blir ofte brukt som ekspert i svenske medier.

Han forteller at det kan være flere årsaker til trykknedgangen i flykabinen.

– Det kan skyldes en sprekk i flyets struktur eller en sprekk i vindusglasset. Det kan være fordi pumpen som forsyner hytta med oksygen ikke fungerer som den skal eller av andre tekniske årsaker, sier han.

Stian Holmlimo Kvam, leder for flysikkerhet i Norsk Flygerforbund, sier til VG at ulykken i Østersjøen er knyttet til den såkalte Helios-ulykken i 2005.

121 mennesker omkom da flyet styrtet i Hellas etter det som skal ha vært et plutselig og kraftig trykkfall.

– Trykkfallet er ikke lett å oppdage hvis det er skjult. Hvis trykkfallet er riktig, vil det lyde en alarm i kabinen. Følgende prosedyrer er at oksygenmasker skal settes på umiddelbart.

Holmlimo Kvam forteller at han selv har trent i et trykkkammer og har opplevd hva som skjer når kroppen får lite oksygen.

– I starten er det ikke lett å kjenne igjen symptomene, men alle piloter er forberedt på dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published.