Bare én av fem nordmenn er redde for å ta kronen, viser nye meningsmålinger

De fleste nordmenn tror koronaviruset er kommet for å bli, men bare én av fem frykter å få det, ifølge en ny undersøkelse.

Mens 19 % av de spurte i august sier de er bekymret for å bli smittet, er 62 % ikke det, ifølge Norsk Corona Monitor-undersøkelse.

– De fleste er ikke lenger bekymret for å bli smittet. Det er nok mange som har blitt vant til å leve med koronaviruset i samfunnet, sier Nora Clausen, seniorkonsulent i Opinion, som har utført undersøkelsen.

Mange tror at utbruddet vil vare i mer enn to år

10 % av de spurte tror at koronautbruddet i Norge vil vare ytterligere et halvt år, og 22 % tror at det vil vare inntil ett år. 26 % tror at utbruddet vil vare i to år. 43 % tror det vil vare lenger enn det.

– Andelen som tror vi vil ha koronavirus i landet i minst to år til har aldri vært høyere, la Clausen til.

Flere deltar på kulturarrangementer

39 % av de spurte tror at antallet nye koronasaker i landet vil øke. 23 % forventer en nedgang, mens resten sier at tallet ikke vil endre seg.

I augustundersøkelsen sa nesten halvparten av befolkningen (45 %) at de hadde deltatt fysisk på ett eller flere kulturarrangement, som en konsert eller teaterstykke, den siste måneden.

Dette er det høyeste nivået som er målt under pandemien. 48 % sa at de planlegger å gå på kulturelle arrangementer neste måned.

Kilde: © NTB Scanpix / #NorwayToday / #NorwayTodayNews

Har du et tips til Norge i dag? Vi ønsker å høre. Ta kontakt info@norwaytoday.no


Leave a Reply

Your email address will not be published.