Hamilton takket nei til Top Gun-rollen

Lewis Hamilton (37) sier det var «forferdelig» å takke nei til en rolle i storfilmen «Top Gun».

STJERNEMØTE: Tom Cruise og Lewis Hamilton er blitt gode venner.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenposten også tilgang til artikler og tjenester laget av VG.

Lewis Hamilton er vant til fart og spenning, i hvert fall i bilsetet. Nå avslører Formel 1-stjernen at han egentlig var ment å spille i storfilmen «Top Gun: Maverick», som spiller Tom Cruise som jagerpiloten Pete «Maverick» Mitchell.

Hamilton takket ja til en rolle i filmen, men måtte trekke seg fordi filmingen falt sammen med Formel 1-sesongen.

– Det er den mest urovekkende telefonsamtalen jeg noen gang har måttet ta, sier Cruise om intervjuet med Vanity Fair.

Hollywood-skuespilleren og Hamilton har utviklet et godt vennskap, etter å ha møtt hverandre på settet til 2014s «Edge of Tomorrow». Briten beskriver Cruise som en av de hyggeligste menneskene han noen gang har møtt og henvendte seg til og med ham om en rolle i Top. The Gun-oppfølgeren.

– Da jeg hørte at det skulle komme en ny film, tenkte jeg «herregud, jeg må spørre ham». Jeg bryr meg ikke om hva rollen er, jeg kan rengjøre gulvet i bakgrunnen, sier Hamilton.

Top Gun er årets mest innbringende film og har spilt inn over 13 milliarder kroner på verdensbasis.

Det er en lang liste over idrettsutøvere som har hatt gjesteroller i kinoens verden. Tidligere fotballspiller Vinnie Jones gjorde suksess i flere Guy Ritchie-filmer, norske Hallvar Thoresen spilte i «Fly to Victory» med Sylvester Stallone og Michael Caine, og John Carew spilte i NRK-serien «Heimebane» og er klar for nye The Olsen. gjeng film For å nevne noen.

Denne sesongen var det Hamiltons tur til å invitere Cruise til å jobbe med ham. På Formel 1-løpet i Silverstone i England var amerikaneren gjest hos Mercedes.

Etter en vanskelig start på sesongen har Mercedes-maskinene begynt å ta fart den siste tiden. Hamilton ligger på sjetteplass i den samlede Formel 1-stillingen denne sesongen og har endt på pallen i de siste fem løpene.

37-åringens kontrakt med Mercedes løper ut 2023-sesongen og Hamilton sa til Vanity Fair at han vurderer å forlenge avtalen.

– Jeg er fortsatt på et oppdrag, jeg liker å kjøre bil, og jeg finner fortsatt utfordringer. Så jeg vil ikke gi opp med det første, sier han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.