– Det er så deilig – VG

(Kristiansund – Molde 2-3) Etter et drøyt kvarter var det lite som tydet på at Mold fortsatte sin sterke seiersrekke. Men med litt flaks og dyktighet gikk de opp mot jumbobordet og deres rival.

Postet av:

Nysignering og debutant Kristian Eriksens mål i det 49. minutt mot naborivalene ble avgjørende da Moldens utvidet seiersrekka til fem kamper på rad søndag kveld og befestet plassen som Norges beste lag.

– Herlig. Det er et derby og en stor følelse for fansen til Molde og Kristiansund. – Det er flott å gi dette til Molde-fansen, sa matchvinner Eriksen til Discovery etter kampen.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery+

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery+

I tillegg til en hardt tilkjempet seier og å renske toppen av dagens plassering, har Molde heller ikke tapt en kamp siden 7. mai.

1 / 2

ØYEBLIKKELIG LEVERING: Kristian Eriksen (foran til høyre) feirer sitt første mål for Molde på Kristiansund stadion søndag kveld.

– Åpner jeg munnen får jeg rødt kort

For Kristiansund virker det imidlertid blytungt. De har vært på en positiv kurve de siste ukene, men nå har de raskt kommet ned på jorden igjen. De ligger fortsatt sist og har ikke klart å utnytte at bordnaboene Jerv eller HamKam har tapt denne helgen.

– Vi hadde håndflaten kamp etter kamp. Så inviterer vi dem til kamp. Vi kjenner det beste laget i Norge. Det er ikke uvanlig å få litt. Men det er uheldig slik det skjer, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Discovery.

Mest bekymret var Faris Pemis røde kort på tampen av kampen, som virket helt feil, da hjemmelaget tok en tredje ledelse og utlignet.

– «Farsken», situasjoner som dette på slutten plager meg. Et frispark er maksimum. Jeg vil ikke si for mye om det, men det kan ikke være at gutter med fysikk ikke får lov til å bruke det. Det er det samme når vi prøver å snakke med ham (dommeren). Det er helt uakseptabelt i kommunikasjon, sier Michelsen og fortsetter:

– Og åpner jeg munnen får jeg rødt kort. Det må være mulig å ha en kommunikasjon. Det er maksimalt gult kort. Jeg håper han kjenner seg igjen i det senere i garderoben også. Og tenk «beklager, vi gjorde en feil» så vi ikke blir belastet senere.

STRIV: Kristiansund-trener Christian Michelsen, her på søndagens kamp mot Molde.

Kanalen spurte også Michelsen om han er rett mann til å snu situasjonen i Kristiansund. Han var tydelig opprørt og sint.

– Du kan stille det spørsmålet til noen andre. Herregud, svarte treneren.

Dommer Kristoffer Hagenes innrømmer feil under omstendighetene da Pemi ble utvist. Han sier han har en vinkel til hendelsen der han ser en veldig tydelig og tydelig arm mot motstanderens nakke, like før treffpunktet. Da mister han armen av syne.

– Men fra min vinkel ser det ut som et klart og tydelig rødt kort og hvor jeg kan se hele armens bevegelse, sa han innledningsvis før han fortsatte:

– Da så vi også bildene. Vi hadde Michels og spilleren som ble utvist i garderoben. Og vi er de første som blir lurt der. Som jeg sier til den kristne: Ingen ønsker å ekskommunisere noen på feil grunnlag. Vi må være sikre. Jeg var der og da. Det var tydelig fra min vinkel. Men så blir jeg lurt fordi det ikke er noen treffpoeng. Det er i et nøtteskall min side av saken.

DET VAR TØFT FOR DETTE KORTET: Kristoffer Hagenes, her etter at Faris Pemi ble utvist i det 88. minutt.

Hagenes svarer også at KBK-treneren ville fått rødt kort «hvis han åpnet munnen» og at dommeren «var helt uakseptabel i sin kommunikasjon».

– Jeg skal ikke gå for dypt inn i den påstanden. Men det ble nok sagt rett etter kampen. Jeg har ikke hatt en samtale med Michelsen verken under kampen eller etter kampen. Her tror jeg bare det er en frustrert trener som snakker. Jeg tok en hyggelig prat med ham i garderoben etterpå.

På spørsmål om Pemi og en eventuell karantene svarte Hagenes at dommerne vil sende sin rapport til Norges Fotballforbund.

– Og i rapporten vår står det hva jeg ser og så hva jeg så. Da er det NFF som klarer mer. Jeg kan ikke kommentere hva som skjer etter det, sier han.

Begynnelsen på drømmen

Men Kristiansundi så absolutt godt i starten av kampen. Hjemmelaget produserte sin sedvanlige sjokkåpning mot et tafatt Molde-lag.

Hjemmelaget ledet 2-0 allerede etter 16 minutter etter scoringer av Andreas Hopmark og Bendik Bye.

Veldig irritert i pausen

Men sakte tok trener Erling Moes gutter seg tilbake i kampen. Ved pause utlignet serielederne etter corner og straffe av Eirik Haugan og David Fofana. De ble også tildelt straffe etter en meget klønete håndball av KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad.

Molde-trener Erling Moe var fortsatt ikke fornøyd i sitt pauseintervju med Eurosport.

– Vi spiller spillet her, det kan ikke fortsette slik. Vi spiller i uvisshet etter en ganske god start. Vi gir bort to mål. Det er utilgivelig. Da viser vi karakter. Men vi må få opp farten på ballen, det så ut som vi var halvsov de første 45 minuttene.

SEIER I EN VIKTIG KAMP: For Molde-trener Erling Moe, her i kampen mot Kristiansund søndag kveld.

Den nye signeringen avgjorde

Svaret fikk han nesten umiddelbart i andre omgang.

Faktisk var det Molde-keeper Jacob Karlstrøm som fikk assisten. Fra midten traff han Kristian Eriksen. Tidligere HamKam-spiller, som VG nylig meldte var klar for Molde for 15 millioner kroner og spilte en midtbanerolle i dag, fikk Andreas Hopmark til og lot ballen sprette.

Han parkerte så Hopmark i den tomme løpeduellen, kjørte mot mål og slo ballen i lengste hjørne.

Molde-trener Erling Moe hadde dette å si om Eriksen:

– Han scorer et mål. Det er fantastisk. Men de som vil vinne bestemannsprisen i dag er vårt publikum. Så det er godt å starte Kristian. Og det er godt å kunne ta det på. Da «tok det av» med en gang, sier Moe.

Etter en 3-2-resultatlinje bølget kampen frem og tilbake, men begge lag kjempet i den siste tredjedelen og klarte ikke å skape noen store trusler. Det mest spesielle som skjedde var at Faris Pemi fikk rødt kort i det 88. minutt under duellen med Molde-backen Eirik Haugan. Men det ble ikke flere scoringer.

PS! Førstkommende torsdag skal VG+ Sport dekke Moldes andre etappe i tredje runde av Conference League-kvalifiseringen.

Sjekk ut mer Eliteserien-statistikk på VG Live.

Leave a Reply

Your email address will not be published.