– Ikke se Arsenal som en trussel

Manchester City har solgt en rekke spillere til Premier Leagues antatte toppklubber denne sommeren. Eksperter mener dette indikerer at de kun retter seg mot Liverpool.

LIVE I LAGET: Gabriel Jesus (nummer ni) og Oleksandr Zintchenko (nummer to fra høyre) har vist gode takter i sommer.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenposten også tilgang til artikler og tjenester laget av VG.

Premier League-sesongen 2022/23 starter denne uken, og blant lagene som har vist best tempo på vei inn i sesongen er Arsenal.

Mikel Artetas menn har vunnet fem vennskapskamper, Chelsea 4-0 og Sevilla 6-0 i de to siste kampene.

Etter lørdagens seier over Sevilla var Arteta selv klar over at laget hadde mye å forbedre seg på til sesongstart, borte mot Crystal Palace fredag ​​kveld klokken 21.00.

Viaplays Premier League-ekspert Eirik Bakke mener troppen er god nok til å havne blant topp fire for første gang siden 2015/16-sesongen.

– Arteta har bestilt det han vil ha. Han må gjøre det nå. Han har fått tid og har bygget lag. Topp fire er i hvert fall «uunnværlig» for Arsenal, sier Bakke.

I sommer hentet Arsenal blant annet Gabriel Jesus og Oleksandr Zintchenko fra Manchester City.

– Jesus ser veldig bra ut. Han har løftet Arsenal i mange deler av kampen, både i det pressede spillet og når det kommer til å score mål. Han er en spiss som passer veldig bra til spillestilen, så det er klare forsterkninger, spesielt begge (Jesus og Zintchenko).

REGJERENDE MESTER: Manchester City vant Premier League forrige sesong. Før sesongen 2022/23 er Erling Braut Haaland hentet inn bl.a.

Bakke mener Manchester City har solgt begge og angriper Raheem Sterling er et tegn Chelsea ikke føler seg truet av klubber bak Manchester City og Liverpool.

– Jeg tror de tenker mer på seg selv. De er de beste lagene. De andre lagene ønsker å vinne ting, men de er ikke i nærheten av de to. Bak dem står fire lag, Arsenal, Chelsea, Manchester United og Tottenham, som kjemper om tredje- og fjerdeplassen. Det er en tøff kamp, ​​og han sier at det kan være hvilken som helst av dem.

Samtidig som City har solgt flere spillere, har de også signert blant andre Erling Braut Haaland og Julián Álvarez.

To tidligere Premier League-profiler, Roy Keane og Ian Wright, fremhevet også det samme for Bakke etter lørdagens kamp, ​​skriver Metro.

– Den store bekymringen for øyeblikket er å ligge foran Liverpool. Liverpool og Manchester City er så langt foran de andre lagene at han (Manchester City-manager Pep Guardiola) mener risikoen er verdt det, sa Keane.

– Han tror nok at han for øyeblikket og med pengene han har investert ikke ser på de klubbene, i hvert fall Arsenal, som en trussel, sa Keane.

“Manchester City kan sende disse spillerne til en direkte konkurrent som Chelsea eller Arsenal som prøver å være en direkte konkurrent fordi de ikke er bekymret for hva de kan gjøre,” sa Wright.

Bakke mener det faktum at Arsenal ikke har spilt i Champions League siden 2016/17-sesongen viser «hvor tøft det har vært i England».

– Det er mye penger i disse toppklubbene. Tidligere, for 10, 15, 20 år siden, kjempet Arsenal alltid om trofeer. Nå snakkes det om å gå inn i Champions League. De er sultne på suksess, men jeg tror ikke de er gode nok til å kjempe om serietittelen, sier Bakke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.