Nyhetsstudio: breaking news – Støre møter ordførerne i Ap i kveld


Data fra Redningstjenesten viser at 15 personer omkom i drukningsulykker i juli. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Drukning kan være vanskelig å få øye på hvis du ikke vet hva du skal se etter. Det skjer som regel helt stille, og den som er i ferd med å drukne ser ofte kontrollert ut.

I juli druknet 14 menn og en kvinne. Det betyr at 48 personer har omkommet i år i drukningsulykker.

Det viser Bergingsforeningens statistikk.

Siden Redningsselskapet tok over drukningsstatistikken i 2017, har mellom 11 og 18 personer druknet hvert år i juli, som vanligvis er måneden med flest drukningsulykker. I 2021 døde 12 mennesker i drukningsulykker i juli.

– Juliferien er vanligvis måneden med flest drukningsulykker. Ferien kombinert med sommervær gjør at flere tilbringer tid i vannet og på sjøen enn noen annen årstid, sier Tanja Krangnes, drukningsoffiser i Redningsselskapet.

Sju av de 15 ofrene druknet fra en lekebåt

I siste halvdel av juli omkom en 50 år gammel mann etter at en lystbåt veltet i Tromsø og Finnmark i Båtsfjorden. I Trøndelag har det trolig vært to ulykker med fritidsbåter. En 50 år gammel mann ble funnet død i Namsos, mens en 30 år gammel mann ble funnet død i Nærøysund.

I de første fjorten dagene i juli druknet en eldre mann og kvinne fra en yacht utenfor Hvaler, en eldre tysker døde etter kantring i Smøla og en 70 år gammel nordmann druknet i svensk farvann.

Seks personer druknet etter å ha falt over bord og svømt

Tre personer druknet etter å ha falt fra bakken i juli. I Nordland omkom en mann i Sjøfossen i Brønnøy, mens en 60 år gammel mann ble funnet død i Rosendal i Kvinnherad i Vestland. En 30 år gammel nordmann ble funnet død på svensk side av Gamle Svinesundsbro.

I forrige måned var det også tre drukningsulykker. En mann skal ha omkommet etter å ha badet i Melhusen Gaula i Trøndelag. De første fjorten dagene i juli var det også en badeulykke i Oslo og Åmli i Agder.

En 60 år gammel mann druknet etter at mopeden han kjørte forlot Tromsødokken. En 60 år gammel mann ble funnet død iført dykkerutstyr i sjøen i Andøy kommune i Nordland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *