Arrestert person – NRK Innlandet – Lokalnyheter, TV og radio

De er bekreftet omkommet etter knivstikking i Otta mandag.

– Politiet mottok klagen fra Otta klokken 18.00. Da ringte en person og sa han hadde blitt knivstukket to ganger til. Vi er nå på stedet og har pågrepet vedkommende. Og dessverre fant han to døde, sier operasjonsdirektør Kristian Bjaanes til NRK.

Arrangementet skal foregå utenfor Otta sentrum.

otta-mord-010822

FANNET DØD: Politiet meldte først at to personer var alvorlig skadd. Like etter ble to personer funnet døde i et boligkompleks på Otta.

Foto: Roar Berntsen / NRK

Kripos hjelper til

På spørsmål om politiet kjente den pågrepne svarte Bjaanes:

– Vi kommenterer ikke lenker slik saken er nå.

Bjaanes opplyste at politiet har et ganske klart bilde av hva som skjedde, men:

– Vi er helt i startfasen, og det må vi nesten tilbake til. En etterforskning har nettopp startet.

Chief Operating Officer Fredrik Thompson er der. Han sier det er for tidlig å si noe om forholdet mellom de pågrepne og de døde.

Thompson sier at det ikke er noe som tyder på at det er et spesifikt miljø. Han sier også at de tre involverte, så vidt han kjenner til, skal være norske statsborgere.

De vil foreta en taktisk og teknisk etterforskning i løpet av kvelden, opplyser politiet. Kripos hjelper til.

Politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke gå i detalj om hva som har skjedd.

Driftssjef Fredrik Thompson

Chief Operating Officer Fredrik Thompson er der.

Foto: Dag Kessel / NRK

Nabo: Politiet sjekker om flere er omkommet

NRK har snakket med en beboer, som ønsker å være anonym, som forteller at politiet banker på dører for å sjekke om flere er omkommet:

– Jeg så bare mange politimenn, ambulanser og brannmenn. Det har vært veldig stille. Jeg fikk en politimann på døren, som spurte hvordan jeg hadde det. Politiet tok seg inn i flere hjem og fant ingen der. Da jeg spurte hvorfor, fortalte de at det var for å sjekke at det ikke var flere skadde.

NRK har også kontaktet et samboerpar som bor i boligkomplekset. Paret, som ønsker å være anonyme, sier de er sjokkert over hendelsene:

– Vi så at forfatteren ble arrestert. Han hadde mye blod på klærne. Først hørte vi mye rop, vi tror det var politiet. Det var to politimenn. Mannen ble pågrepet på gata og de ville vite «hvor det skjedde», hvor gjerningsstedet var.

– Det er et sjokk. Det er en liten gate og alle kjenner den, følger den.

Det er etablert et kriseteam i Sel kommune. Fungerende ordfører i Sel kommune Pål Ellingsbø (Sp) sier kveldens hendelse er tragisk.

– Denne typen arrangementer er ikke en ønskelig situasjon for et lite lokalsamfunn som Sel. Det er tragisk. Samtidig må vi vente på politiets etterforskning og gi dem den tiden de trenger til å etterforske saken, sier han til NTB og legger til:

– Det er sjelden at lokalsamfunnet vårt er så nærme et slikt arrangement.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *