En ukontrollert kinesisk rakett har truffet bakken

En ukontrollert kinesisk rakett, som har vært i fritt fall i flere dager, traff bakken lørdag kveld.

Det er ukjent om raketten traff et boligområde.

Den skulle ramme Sørøst-Asia. En rapport antyder at rakettavfallet falt ned i havområdet ved Sulu-sjøen, utenfor den filippinske øya Palawan, ifølge astronomen. Jonathan McDowell ved Senter for astrofysikk.

Forberedelse

Raketten på over 20 tonn har hatt et såkalt ukontrollert inntog. Stillehavskysten nær Mexico ble angivelig satt i beredskap for mulig landfall. Ifølge amerikanske romfartsmyndigheter vil mellom 20 og 40 prosent av massen lande på jorden som rusk fra verdensrommet.

I kveld bekreftet den amerikanske romkommandoen at raketten har havnet over Det indiske hav i Sørøst-Asia.

Mystisk rakettkrater funnet på månen

Mystisk rakettkrater funnet på månenI år ble raketten skutt opp 24. juli. Det har vært mye bekymring for hvor den ville lande.

Det var den første fasen av en Long March 5B-rakett som kom tilbake til atmosfæren. En ny modul for Kinas romstasjon Tiangong ble skutt opp fra Wenchang-basen på Hainan-øya søndag 24. juli.

faren

Oppskytingen var vellykket, men Kina har blitt kritisert for å ta unødvendige risikoer ved ikke å rette rakettens største scene ut i atmosfæren etter bruk. Da den havnet i jordens bane var det ingen som kunne fortelle hvor den ville falle.

Eksperter påpekte imidlertid at risikoen for å treffe et urbanisert område var lav.

US Defense Forces Space Command bekreftet lørdag at en Twitter-fusjon at raketten falt tilbake i atmosfæren over Det indiske hav klokken 18:45 norsk tid lørdag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *