Ferragosto: Hvorfor den lange augustferien er urørlig for italienere

Snart er det den tiden på året igjen – Ferragosto, 15. august: en enkelt ferie som rettferdiggjør å stenge Italia i en hel måned.

De fleste familier vil ta to til tre uker med obligatorisk ferie, da bedrifter, offentlige og private kontorer, og til og med klinikker vil være stengt, med redusert medisinsk personell på sykehus. Hele landet tar en lang pause, og overrasker mange utlendinger.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Ferragosto, Italias nasjonale sommerferie

Italienske helligdager er ukrenkelige, og den ‘sacrosanto’ (helligste) av alt er Ferragosto, som italienere har en tendens til å assosiere med de to ukene før eller etter den 15., avhengig av høytiden.

Bannerannonse

Jeg ble overrasket over å lese nylig i nyhetene at tusenvis av italienere har søkt om banklån på opptil 6000 euro – tilbakebetalt om fire år – slik at de kan reise på ferie i sommer.

Men selv om de er blakke, arbeidsledige eller uten betalt ferie, anser italienerne Ferragosto som “essensielt”. Det er en festival med følelser, nesten som jul, selv om det har lite med religion å gjøre – i hvert fall tilsynelatende.

Ferragosto forener alle sosiale klasser, yrker og aldre – renholdere, bankfolk og politikere – og faller sammen med årets varmeste måned og høy turistsesong. Hvis jeg kan velge, velger jeg vanligvis juni eller september for en pause, når det er mindre folksomt og billigere.

LES OGSÅ: Ti måter å spare penger på turen til Italia i sommer

Men uansett hvor dyrt det kan være å leie en parasoll og to solsenger 15. august, er det ingen som gir opp tanken. Hvis italienerne ikke feirer Ferragosto på en eller annen måte, føler de seg fortapt.

Den 15. i måneden er det vanligvis tid for å spise lunsj på stranden med pastaskåler under enorme paraplyer og telt, eller for å ha piknik, gå turer eller grille i skogen med venner og familie.

Resten av måneden går med til å nyte feriene som er planlagt, uansett hvor de er, selv om familier tradisjonelt sett blir i Italia fremfor å reise utenlands.

Manuell widget for ML (class=”ml-manual-widget-container”)

For å forstå hvorfor det er så hellig, må du se århundrer tilbake.

Ferragosto er en av de eldste høytidene i Italia. Den kommer fra de gamle romerne, til keiseren Augustus Octavian, som institusjonaliserte feiringen i det første århundre, og faktisk bærer den navnet hans. august ferie‘August’ som betyr ‘hvile’.

Det var en tid med fest, med stridsvogner og blomster kastet opp i luften, en måte å feire innhøstingen på og hedre de landlige gudene med overflod og fruktbarhet.

Selv om det først bare var én fridag – den 13. til ære for jaktgudinnen Diana – inkluderte romerne hele august. Det var også en veldig demokratisk feiring, da bønder, slaver, aristokrater og senatorer blandet seg sammen.

LES OGSÅ: Hvorfor nå er den beste tiden å oppdage Italias hemmelige innsjøer og fjell

Så, da kristendommen kom, som mange andre hedenske høytider, ble Ferragosto beholdt og overlappet for å falle sammen med Marias himmelfart, feiret den 15. august – selv om i dag knapt noen går i kirken, når de slapper av og plasker på stranden. i vannet

Det fascistiske regimet, i sitt forsøk på å adoptere og utnytte merkevaren til antikkens Roma som propaganda, legitimerte Ferragosto ytterligere, som Mussolini så på som en velfortjent pause fra hardt arbeid på markene og fabrikkene, med organiserte togturer for å besøke familie. Ukjente italienske byer.

Bannerannonse

Det er ingen tilfeldighet at augustferien er så hard for italienerne. Det er også en antropologisk grunn.

Siden august er sommerens varmeste måned, er det godt forbundet med det varme varme klimaet å promotere den som den ideelle tiden for en “må ha” ferie. Tross alt, hvordan kunne noen fortsette å jobbe, selv med AC, i vanvittig høye og fuktige temperaturer som ikke lar deg tenke?

En så lang ferie kunne aldri feste seg i Sverige, for eksempel, og ikke bare på grunn av den protestantiske arbeidsmoralen i motsetning til avslappet katolisisme.

Den italienske filosofen Montesquieu antydet på 1770-tallet at Italia ble straffet av sitt milde klima, noe som gjorde folk mer utsatt for lediggang og derfor mindre villige til å jobbe.

Du trenger bare å sammenligne den italienske helligdagskalenderen med den for Storbritannia og USA: vi har over et dusin, ofte lenket.broene‘ – ‘broer’: en dag eller en dag mellom ferie og helg som folk vanligvis tar fri fra jobben.

En mann går ned en smal gate i Roma 14. august 2017. Foto av Marie-Laure MESSANA / AFP

I dette øyeblikk er Roma nesten en tom by. Mange arbeidere har allerede sluttet eller forbereder seg på en måned fri. De er for det meste turister som går i gatene under den brennende solen, overrasket over å se ganske mange allerede.stengt for ferier (stengt for helligdager) skilt ved restaurant- og boutiquedører.

August vil være en død måned, og byene ville blitt spøkelsesbyer hvis det ikke var for utlendingene.

Men det som i utgangspunktet ikke gir mening for ikke-italienere (bedrifter stenger og taper penger, folk går til stranden i gjeld) er veldig tydelig.

Bannerannonse

De fleste italienere er aldri skikkelig blakke. Det kan hende de faller i vanskelige tider, og klager ofte over at det ikke er mye arbeid, men på slutten av dagen har de ofte massevis av familie, inkludert besteforeldre, som fortsatt er glade for å plaske ut og finansiere de aller viktige feriene .

Og det er ikke uvanlig at folk har tilgang til fritidshjem på stranden, enten deres eget eller et familiemedlems, hvor de kan bo hele august uten å bruke mer enn om de bodde på stranden. hjem

Det er derfor ikke overraskende at augustferien i Italia ikke kan berøres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *