Hvordan bli kvitt veps og holde dem unna

Før du lærer hvordan du blir kvitt veps og holde dem unna, er her en rask veiledning om hvilke insektbitt du bør passe på på denne tiden av året. Vi elsker bier, så det er viktig å vite hvilke arter vi har å gjøre med før vi håndterer et skadedyrproblem ordentlig.

Stikkveps

De er en type veps som bygger reir på størrelse med basketball i trær. De er svarte og gule, veldig aggressive og kan stikke gjentatte ganger, så ikke gå i nærheten av et av disse reirene eller kast noe på dem fordi du vil angre på hvert sekund av deres hevn.

gul jakkeveps

Jordveps

Jordveps oppleves som vår mest aggresive stikkveps. Arbeiderne kjennes på korte kinn og en ankerformet tegning på munnskjoldet. De lager store, lysebrune bol i hulrom, gjerne under bakken. Bolet kan bestå av flere tusen arbeidere. Disse kan opptre tallrikt og nærgående for mennesker på sensommeren og høsten.

jordveps

Vepsene er veldig aggressive og kan stikke gjentatte ganger, noe som er helt annerledes enn våre elskede honningbier som bare kan stikke en gang før de dør. Når det er sagt, hvis du har barn eller kjæledyr som liker å tilbringe tid i hagen din, eller allergiske voksne, må du være forsiktig for å forhindre insektinvasjon.

Geithams

Stikkende insekter sender mange mennesker til legevakten hvert år. Selv om du kanskje har hørt om Geithams, også kalt monsterveps. Dette er en veps som dronningene kan måle helt opp til 35mm. Det kan det være skremmende å møte dem. Geithams er en stor veps og har dobbelstørrelse av vanlig veps. Monstervepsen har også derfor større giftmengde i seg, som igjen fører til større farer ved stikk.

Europeiske Geithams, er større enn vanlig veps og har brune med gule striper på magen.

Geithamsen hekker i hule trær, låver, utebygninger, hule husvegger, loft og forlatte bikuber. Ubeskyttede reir er vanligvis dekket i en brun konvolutt laget av cellulose fra opptygget, råtnet tre.

geithams

Raske tips for å tiltrekke seg veps

  • Ingen åpne drinker! Veps elsker øl, sukkerholdige drikker (inkludert vin) og lukter dem langveisfra.
  • Legg på lokket mens du griller det rå kjøttet. Veps elsker rått kjøtt og vil kose seg med ferske døde dyr eller deilige biffer.
  • Hold mat som frukt eller salater dekket mens du spiser ute eller arrangerer en fest.
  • Dekk til søppeldunker med tettsittende lokk.
  • Vurder en profesjonell insektbittforebyggingstjeneste.

Fjerning av det midlertidige reiret

Vepsene er i stand til å bygge reir så raskt at de noen ganger dukker opp over natten på takskjegget ditt, på loftet ditt eller i trær på eiendommen din. Hvis du ser et reir, må du ikke nærme deg det, kaste noe på det eller forstyrre vepsene. Det kan slå tilbake raskere enn du aner. En profesjonell kan trygt behandle reiret og fjerne det for deg med en midlertidig reirfjerningstjeneste.

Årlig vepseforebygging

Bitende insekter tiltrekkes av noen vanlige strukturer, for eksempel skodder og takskjegg i vindusåpninger, loftsrygger og kvister. Noen husholdninger pleier å lage papirvepsebol hvert år på grunn av disse egenskapene. Hvis du har hatt problemer med vedvarende insektbitt gjennom årene, er du en perfekt kandidat for vår mest populære boligtjeneste. Som kunde av Healthy Home Maintenance Program vil vi kontinuerlig overvåke utsiden av hjemmet ditt og behandle spesifikke områder som er utsatt for aktivitet for å forhindre angrep før det oppstår. Uansett lover vi sjelefred med vår årlige sponsing!

Hvordan vi hjelper til med å beskytte pollinatorene våre

Maisblomst og honningbi ved solnedgang

For oss er skadedyrbekjempelse en balanse mellom naturen og vår menneskelige påvirkning. I lokalsamfunnene vi betjener bruker vi mye tid på å lære alle samfunnslag om betydningen av bier, sommerfugler og de utallige lokale pollinatorene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *