Hvordan unngå å få veggedyr

Barna er ute av skolen. Det er lenge siden du dro. Sommeren er endelig her. Høytiden er offisielt i full gang. Dessverre, på grunn av økningen i reiser i år, så er muligheten for å få veggedyr. Vil du vite hvordan du unngår veggedyr? Her er noen eksperttips.

Hvordan unngå å få veggedyr

 1. Vet hva du leter etter.
  Til tross for navnet deres, lever veggedyr ikke i veggene. De finnes oftest i sengen, men også i nattbord, inne i bilderammer, i draperifoldene og mange andre steder i nærheten av en varmblodig vert. Dette betyr at både mennesker og kjæledyr er mottakelige for insektbitt. Denne ett minutts videoen viser deg alle stadiene i et insekts livssyklus, slik at du vet hvordan insektet ser ut i alle dets skjulte former.

  Denne videoen er mindre enn ett minutt lang og viser veggedyr som reagerer på CO2, det vi puster ut mens vi sover. De oppdager hvordan og kroppsvarme signaturer å gå til feed.

  Slik ser insektbitt ut:

 2. Vær forsiktig hvor du legger tingene dine!
  Insekter overføres fra et sted til et annet i vesker, kofferter, vesker, frakker og andre personlige gjenstander. Vær forsiktig, spesielt når du er på offentlige steder, hvor du legger ting. Offentlig transport, lugarer og flyseter har alle folder av møbeltrekk som veggedyr gjerne vil gjemme seg i. Når du går på fest hjemme hos noen, tenk deg om to ganger før du tar på deg frakken eller vesken til sengs.
 3. Når du sjekker inn på et hotell, airbnb eller annen overnatting, gjør en grundig inspeksjon FØR du tar med bagasjen!
  Denne infografikken viser deg alle stedene du kan se og data du bør se etter. Sjekk det ut.

Hvis du ser noe og er usikker på om det er et veggedyr, kontakt skadedyrkontroll1.no så hjelper vi deg videre.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *