Den tredje seieren på rad er avgjort

VALLE (VG) (Vålerenga – Viking 4-2) Vålerenga har slitt med effektivitet store deler av sesongen, men de kom virkelig til sin rett i angrepet mot Viking.

ANIMASJON: Henrik Bjørdal feirer 3-1 og sitt andre mål mot Viking. Bjørdal scoret to mål søndag.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenposten også tilgang til artikler og tjenester laget av VG.

Vikings Markus Solbakken stilnet hjemmepublikummet etter ti minutter, men til slutt handlet det nesten bare om Vålerenga.

Etter fire minutter snudde Osame Sahraoui og Henrik Bjørdal kampen for vertene. Og før dommeren sendte lagene til pause i garderoben, klarte Bjørdal å score to mål.

Vålerengas nummer åtte doblet dermed antall eliteseriemål for sesongen. Sesongens første ble 5-1-tap mot Bodø/Glimt.

2-1: Henrik Bjørdal feirer Vålerengas andre scoring søndag. Osame Sahraoui scoret på straffe.

Men det så ikke lyst ut da det var spilt elleve minutter på Initility Arena.

Gjestene straffet Oslo-laget på kontringen da Mai Traor og Solbakken klarte å ta ledelsen. Sistnevnte parerte ballen vekk fra Fredrik Oldrup Jensen før han plasserte ballen ved lengste stolpe.

Et kvarter senere utlignet Sahraoui ved å legge Kristoffer Løkberg til side – en bragd som Viking-kapteinen trolig husker i morgen – og etter glimrende forarbeid av Amor Layouni satte ballen i nettet.

Det tok så bare tre minutter før Sahraoui kom i gang igjen da Kevin Kabran klønete ned Vålerenga-mannen i 16-meteren. Henrik Bjørdal sendte Østbø feil vei, og så snudde Vålerenga kampen på fire minutter.

Bjørdal var igjen målscorer da ballen spratt litt etter en runde. Han var like sikker fra krittmerket, og scoret to mål på åtte minutter.

I andre omgang hadde ikke et Viking-lag uten Berisha noe å bidra med. Det var hjemmelaget som presset 4-1-ledelsen store deler av omgangen, og bortsett fra noen få besøk i angrep var Viking sjelden i nærheten av en redusering.

Men med drøye ti minutter igjen våknet innbytter Zlatko Tripic til Viljar Vevatnes suverene innlegg, som han headet hjem fra kloss hold. Viking gikk foran, men så sørget Vålerens Tobias Christensen for 4-2 på overtid.

Med seier rykker Vålerenga opp til åttendeplass – åtte poeng bak tredjeplasserte Bodø/Glimt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *