Elektrisk atmosfære da England sikret semifinalen:

(England – Spania 2-1) “Football is coming home” har begynt å gi gjenklang i England i hele EU. Et fantastisk mål fra Georgia Stanway førte vertsnasjonen videre til semifinalen.

JULIETATE: Det måtte ekstra tid til før England virkelig lot gledene gå.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenposten også tilgang til artikler og tjenester laget av VG.

Fem minutter ut i ekstraomgangene gikk rundt 29.000 fans «banan» på Amex Stadium. Georgia Stanway bar ballen frem og slo vakkert inn det som ville vært vinnermålet.

– Den generelle midtbanen er 2-1. Han er en gal fotballspiller, ropte TV 2 fotballkommentator Endre Olav Osnes.

“Det er definitivt et mål å være stolt av,” sa Stanway til BBC.

Troen på gull er alltid der når England spiller i turneringen, og det tok ikke lang tid før hjemmefansen begynte å synge «Football’s coming home» under onsdagens kvartfinale.

– Stemningen var helt utrolig. Vi har tatt presset og vi nyter hvert minutt, sa Englands kaptein Millie Bright til UEFA.

– Dette er hjemmefordel, sier England-trener Sarina Wiegman til BBC om støtten til de engelske fansen.

UTE AV VÅPEN: Sandra Paños bommer på Georgia Stanways langskudd.

En hetebølge har herjet England, men en glitrende prestasjon på banen var lenge ventet for hjemmenasjonen.

– Spania har rørt meg mest så langt, sa TV-ekspert Mina Finstad Berg.

England stormet gjennom gruppespillet med 14-0 i målforskjell. Norge fikk virkelig kjenne kvaliteten på vertene i 0-8-tapet. Men i første omgang klarte Spania utrolig nok å begrense hvittrøyene til ett mål.

Ti minutter før pause satte Ellen White ballen i nettet, men målet ble underkjent for offside.

OFFSIDE: Jubelen brøt ut på Amex Stadium da Ellen White satte ballen i mål, men hjemmefansen ble raskt stille da dommeren ropte på offside.

For andre omgang gjorde Jorge Vilda, treneren for det spanske landslaget, et grep. Athenea Del Castillo kom inn. Mindre enn ti minutter var gått, høyrekantspilleren viste klassen sin ved å slå en tunnel og så spilte ballen til Esther Gonzalez, som scoret.

– Del Castillo gjorde en kjempejobb. Et godt skifte i treneren til det spanske landslaget, sier Osnes.

MÅL: Esther Gonzalez scoret målet i kvartfinalen.

Men Sarina Wiegman ville ikke vært verre enn sin medtrener. Han satte Alessia Russo og Ella Toone på, og fikk et godt overskudd på grunn av det. Med sju minutter igjen kjempet førstnevnte i området og headet ned til Toone, som utlignet.

– Det er den typen bevegelser man må ha i boksen når man skal score mål, sier Guldbrandsen.

LIKESTILLING: Ella Toon (TV) sørget for at kvartfinalen gikk til ekstraomganger.

Det betydde at kampen gikk til overtid. Det var der Stanway ble helten med et herlig langdistanseskudd. Med det snudde England kampen og er klare for finalen.

– Dette viser hvilket nivå vi har. Vi får et tilbakeslag og kommer tilbake. Vi har gjort en fantastisk innsats. Arbeidet er gjort og nå fokuserer vi på mellomleddene, sier Stanway til BBC.

I semifinalen møter de vinneren av Sverige og Belgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *