– Kipers i det siste

BÅSTAD (VG) synes det er gøy å ha Casper Ruud (23) på børsen, men innrømmer at det ikke har gått så bra i det siste.

INVESTERING AV AKSJE: Casper Ruud får mer tid til å lære om utviklingen i aksjemarkedet etter å ha blitt slått ut av Båstad-turneringen onsdag.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

På spørsmål fra VG om grunnen til at han handler aksjer – enten for å tjene penger eller trene selv – svarer tennisstjernen, som overraskende utelater Båstad fra turneringen onsdag:

– Det er en blanding av forskjellige ting. Det er gøy å følge verdensøkonomien. Det er lite jeg forstår, men jeg prøver å lære hvordan ting henger sammen, sier Ruud til VG.

– Jeg vil gjerne lære hvordan en bedrift fungerer. Jeg har ikke mye utdanning og oppførsel, men jeg får støtte fra folk her og der. Det er spennende å være oppdatert.

Casper Ruud er mest på Oslo Børs, hvor totalindeksen har falt med over fem prosent de siste tre månedene.

– Det har vært en tøff tid i det siste. Jeg har ikke hatt noen oljeaksjer, og jeg angrer på det. Men det er gøy å se på. Noen ganger er det bedre å investere penger enn å ha dem på bankkonto, og du har bare lyst til å kjøpe dumhet, smiler Ruud.

15 millioner aksjer

Han tjener i alle fall godt som tennisspiller. I år har det registrert nesten 30 millioner kroner ifølge ATP-nettstedet. Finalen i French Open alene ga omtrent 11 millioner. Totalt i karrieren nærmer Ruud seg de 80 millioner kroner som er registrert. I tillegg kommer inntektssikring.

Casper Ruud investerer i aksjer gjennom sitt fullverdige selskap Ruud Awakening og har investert 14-15 millioner kroner i aksjemarkedet de siste to årene, skrev Dagens Næringsliv i mai. De skrev også at det har vært et stort tap av papir de siste månedene som følge av det store fallet i aksjemarkedet.

Tapet av papiret gjør at aksjene har gått ned i verdi, men at tapet ikke har materialisert seg, slik det kun vil være ved et salg.

I 2019 og 2020 jobbet han hardt gjennom vaksineselskapet Nykode Therapeutics og læringsselskapet Kahoot. Begge aksjene gjorde det veldig bra.

Høy risiko – høy fortjeneste

I forrige uke rapporterte Casper Ruud til den svenske avisen Dagens Industri om disse to selskapene.

– Jeg liker ny teknologi, og jeg synes det er spennende med medisinsk teknologibransjen, hvor det er en «stor risiko, en stor belønning». For eksempel Nykode Therapeutics, som har spesialisert seg på kreftmedisin. Og så kahooter jeg først opp, opp og så ned, ned. Et annet selskap jeg har kjøpt aksjer i er Nordic Semiconductors, som også er spennende.

Ruud sier også at den første aksjen han kjøpte utenfor Norge var Netflix, som falt 50 prosent på et par dager.

Ruud Awakening tapte 422.000 kroner i 2021, viser regnskap. I 2020 var tallene imidlertid oppløftende: 9,6 millioner kroner pluss. Selskapet ble stiftet i november 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published.