Brannen ødela storseieren – Bohinen er redd rekorden sin – VG

(Raufoss – Brann 0-5) Etter å ha klart «eneste» trekningen i forrige runde, returnerte Brann til vinnersporet mandag.

Post:

Og med sin 10. seier på 11 kamper, et lag som har fordelen av å tape en kamp mot Obos denne sesongen, har de nå en ledelse på 11 poeng på ligatoer Stabæk.

Lars Bohinen, fotballekspert og tidligere Aalesund-trener, forteller om rekordene han var med på å sette selv.

– Brann er en gruppe som cruiser. Jeg er faktisk litt redd for at de bryter Aalesunds voksende rekord, sa Bohinen i Discovery+-studioet etter Branns fjerde mål.

I 2019 hadde Aalesundi en klar seier i Obos-ligaen og rekord på 79 poeng. Etter 30 kamper den gang var resultatet 25 seire, fire uavgjorte og ett tap.

Etter en halvspilt sesong står Brann med 12 seire, tre uavgjorte og ingen tap.

– Jeg er veldig redd nå som Brann-laget er her – de trenger å få litt mer motstand fra lagene rundt, oppsummerte Bohinen i studio.

REKORD: Lars Bohin er redd for at Aalesunds rekord i 2019 kan slå Branns rekord i 2022. Han er her avbildet som trener for Aalesund på den tiden.

Mandagens seier kom etter at første halvdel av hjemmelaget fikk en fin start, før gjestene tok over og ga en sjansekanon som følge av to mål.

Den første feilen endte med at Bård Finne falt inne i feltet, selv om det så ut som at Andreas Skovgaard ikke var nær ham.

Så var det Kasper Skaanes’ tur. Han forlot den 27 år gamle spilleren og ødela flere Raufos-forsvarere før han doblet scoringen for gjestene.

Etter 15 minutters pause og sidebytte fant Finn tilbake i nettet. I et 13-14 meters skudd plukket spissen presisjon over kraft og satte ballen lavt i det lengste hjørnet bak Ole Lauvli ved Raufoss’ mål.

DOBBEL: Bård Finn ble funnet to ganger i Raufoss’ bortekamp.

Da flyttet Eirik Horneland til Aune «Hulken» Heggebø. To minutter senere ga han en runde da Raufoss klatret mest i 16-meteren og scoret gjestenes fjerde mål for kvelden.

Så ble det verre for hjemmelaget. To minutter før tiden var ute slo Vegard Leikvoll Moberg til Branns på femteplass og kronet det som ble en stor seier for Berger.

– Jeg føler at vi har full kontroll gjennom hele kampen. Vi kunne ha scoret enda mer, jeg kunne ha scoret flere, og det var andre som kunne ha scoret mer. Men mot et lag som har vunnet hver siste kamp 5-0, tror jeg det er en god ting. som har vunnet fem kamper er bra, oppsummerer Branns Niklas Castro i Discovery +.

Dermed stemte Raufoss sitt første tap på fem kamper. Horneland-guttene kan i mellomtiden juble over en enorm ellevepoengsledelse etter at Stabæk spilte i Obos-ligaen halvveis i sesongen.

Det endte slik i de andre Obose-kampene:

  • Åsane – Skeid: 3–2.
  • Hjemme – Sandnes Ulf: 1-2.
  • Bryne – Fredrikstad: 0–2.
  • Grorud – Mjøndalen: 0–1.

Med 1-0-seier over Mjøndalen tok bruntrøyene sine tre første poeng siden 23. mai. Siden den gang har de tapt fem og uavgjort ett på rad.

– Når dommeren kaster så flotte kamper, er det noe av det herligste i livet. Vi trengte den seieren der, oppsummerer trener Vegard Hansen Mjøndalen for Discovery +.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *