Jakob Ingebrigtsen har tatt seg til semifinalen i verdenscupen – og fått fantastisk støtte

EUGENE / OSLO (VG) Jakob Ingebrigtsen (21) er på vei til å vinne sitt første VM-gull. Det, storebroren til Henrik Ingebrigts (31), i VM-byen, til manges overraskelse.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som leser av Aftenpost også artikler og tjenester laget av VG.

I søndagens 1500-metertimesprøve i Norge var det ingen tvil om at Jakob Ingebrigts gullfavoritt ville gå videre.

Han lå bakerst fra start, men var den første på et 14-spillers felt på to runder. Derfra kontrollerte han tredjeplassen sikkert på tiden 3:35.12.

– Hun hadde det bra. Han svarte bra i siste runde, sier Jakob Ingebrigtsen mens han krysset pressefeltet i rasende fart.

– Han ser veldig sterk ut. Manøvrer på banen kostet ham svært lite. Han er syk når farten er så høy. Han har overskudd og ressurser til å gjøre justeringer når andre sliter med å henge med, sier Henrik Ingebrigtsens bror til VG.

Henrik Ingebrigtsen selv deltar ikke som idrettsutøver under turneringen, han har som mål å komme tilbake i god form frem til 2023 (også verdenscupsesongen). I utgangspunktet skulle heller ikke Eugene være i VM-byen, men han sier til VG at da Filip Ingebrigtsen kom ut av VM endret han planene.

– Da det ble klart at Philip ikke ville gå verdensmesterskapet, bestemte jeg meg for å reise hit. Jeg kunne ikke la Jakob være alene i en turnering, sier Henrik Ingebrigtsen og legger til at det var en «ganske enkel avgjørelse».

«Jeg er her for å gi trygghet og oppfølging av det Jacob trenger». Trenger han noe, er jeg her, sier han.

– Det er klart det er gøy med hjelp, sier Jakob til NRK på spørsmål om hvordan det er å ha Henrik på plass.

«Kjenner du noen i frontlinjen», fortsetter han med henvisning til sin forlovede Elisabeth Asserson:

Henrik Ingebrigtsen fra Berkeley, hvor det norske landslaget hadde forhåndskamp, ​​dro fredag ​​til VM-byen for lokal tid.

Han bor på samme hotell som Jacob, utenfor deltakerleiren, som er et universitet ved siden av stadion. Henry sier at grunnen til at Jacob ikke bor sammen med andre er fordi han er smittet.

“Jeg kommer til å være her hele turneringen for Jacob,” sier Henry.

– Folk er farlige. Selv om jeg gjør ting riktig, kan folk bremse, sier Jacob til NRK.

Kroneviruset har satt sitt preg på Eugene-VM, og det norske landslaget har ikke sluppet unna. På Berkeley pre-camp ble det gitt fire positive fra det norske støtteapparatet, samt mellomdistanseløperne Hedda Hynne.

Sportssjef i Friidrettsforbundet Erlend Slokvik visste ikke at Henrik kom til Eugene før han så ham sammen med Jakob på vei til testens hete.

– Totalt sett er det ikke problematisk å være her. Men vi hadde ikke akkreditering for ham, og vi har laget vi trenger. Jeg har ikke noe imot å være her, sier Slokvik til VG.

SPORTSDIREKTØR: Erlend Slokvik, her på Bislett stadion sommeren 2021.

— Det kan jeg ikke nekte for. Han har ikke fått noen akkreditering gjennom oss. Han har mottatt fra The International Athletics Federation. Han har fått beskjed om at han ikke er i vår gruppe.

Også Morten Olsen, mediesjef i Friidrettsforbundet, sier hun ikke visste at Henrik Ingebrigtsen skulle komme til Eugene.

Australske Stewart McSweyn tok seieren foran Jakob Ingebrigtsen, men det er ingen tvil om at nordmannen er desidert favoritt til å ta VM-gullet.

Det er han vi må beseire, sa McSweyn til VG og ulike medier.

— Det er tydelig at han er i form.

TAKK TIL HVERANDRE: Australske Stewart McSweyn (med ryggen vendt) og Jakob Ingebrigts etter utslagsrunden.

Ferdinand Kvan Edman gjorde også et forsøk på 1500 meter, men kom ikke til finalen. I det rolige, tette heatet ble nordmannen nummer ti på tiden 3: 39,92.

Han var ned 47 prosent siden han nådde topp seks i sluttspillet, noe som ville gi ham den endelige plassen.

I tillegg til de seks beste av de tre kvalifiseringsrundene som tok seg til semifinalen, gikk de til topp seks for resten av tiden. Edman var litt over to sekunder unna de svakeste lucky looser-tiden: 3: 37,43.

Semifinalene går frem til mandag klokken 04.00 norsk tid, og frem til finalen. 04:30 fra natt til onsdag.

Der kan Jakob Ingebrigtsen ta ut sin første verdenscupmedalje. Tidligere tok han sølv på 1500 meter innendørs-VM, og tok gull på 1500 meter både i EM og OL.

Jakob Ingebrigtsen har vist gode takter i 2022, inkludert ny verdensrekord på 1500m i februar:

Leave a Reply

Your email address will not be published.