«Supererstatter» Pellegrino droppet HamKam – VG

BRISKEBY STADION (VG) (HamKam – Bodø / Glimt 0–2) Det så lenge ut til at HamKam skulle stjele poeng fra et annet topplag. Så tok Kjetil Knutsen over og satte på Amahl Pellegrino.

Publisert:

40 minutter ut i kampen måtte Amahl Pellegrino forlate banen på grunn av en kneskade, og inn kom Bodø / Glimt. Og med knappe fem minutter igjen, la innbytteren 2-0-seier over fjorårets ligamestere.

– Jeg vokser ikke opp som en supererstatter i det hele tatt, så jeg trenger ikke bruke en supererstatter. Jeg vil spille fotball fra start, men det var en grunn til at vi ble enige om å ikke starte i dag, sier Pellegrino til de to keeperne til VG.

Redaksjonelt samarbeidDiscovery +

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Discovery +

Pellegrino har hatt ankelproblemer den siste tiden, og derfor startet 32-åringen kampen på benken lørdag.

TO MÅL: Amahl Pellegrino slapp HamKam med to mål. Her blir han oppmuntret sammen med lagkameratene.

– Kroppen er fin, selv om den kunne vært bedre, men jeg har ikke fått gjort noe på en uke. Jeg hadde en kropp som lovet meg å være rolig, sier Pellegrino fordi han mener Briskeby-ruten ikke var ideell for å starte kampen på egenhånd.

Etter en tett og jevn start på kampen, var det seriemesterne som knyttet til kampen. Glimte beleiret HamKams sekstenmeter i store deler av første omgang, og vertene hadde nok å forsvare.

VG LIVE: Nøyaktige minutter av hele kampen finner du her!

Håndtak på magen

Ingen av lagene klarte imidlertid å ta hull på byllen før pause.

Det mest dramatiske som skjedde i de første 45 var imidlertid midt i feltet.

For å prøve å vinne ballen satte HamKam-kaptein Aleksander Melgalvis knappene på Marius Høibråtens mage i Glimt-hetten. Stopperen løftet drakten etter taklingen, og viste noen tydelig markerte “fartslinjer” bak Melgalvis håndjern.

ENORM FRELSE: Nikita Haikin ved Glimt-porten.

Målet ble annullert

Etter pause ville han imidlertid være raskere.

Hele Briskeby stadion trodde at HamKam tok ledelsen fem minutter ut i andre omgang da Nikita Naikin stokket ballen i eget nett.

Dommer Daniel Higraff avviste imidlertid raskt saken. Reprisen viste at det var riktig avgjørelse, da Haikin fikk for hard behandling i en duell som førte til selvmål fra Hasan Kurucay.

Genistrek

I det 60. minutt prøvde Sondre Sørliek å spikret tett på kisten, men skuddet hans gikk i tverrliggeren og over mål. Nicholas Hagen hengte opp lapper fra Kamma-buret, og stakk av med en skikkelig redning på tv.

Med et lite kvarter igjen før ordinær tid gikk Kjetil Knutsen på sidelinja. Kampklokken viste 76:10 da Pellegrino spurte på banen. 28 sekunder senere startet kampen igjen med hjørnespark, og så tok det bare 12 sekunder før ballen gikk i mål.

40 sekunder ut i første omgang lurte Pellegrino «midten» HamKam-forsvaret som varte med en fin første touch, før ballen ble passert av HamKam-keeper Nicholas Hagen og i mål.

«Hei», sa ekspertkommentator Jonas Grønner på Pellegrinos første touch.

– Første berøring er bra, bakdelen. Det er en liten tur, men det er fint selv når det flyter sånn, sier Pellegrino til Discovery +.

I det 82. minutt burde samme mann ha doblet ledelsen. Nicholas Hagen kunne ikke gjøre noe for å stoppe målet. Pellegrino ventet på retur, da 0-2 var lett for gjestene.

Dermed ble Kjetil Knutsens bytte utslagsgivende i kampen, og Glimt tok tre poeng til Bodø.

Se mer Eliteseriestatistikk på VG Live.

Leave a Reply

Your email address will not be published.