“Det er ikke jeg som gir opp.”

BRIGHTON (Aftenposten): Den norske EM-fadesen tok slutt. Slik svarer Martin Sjögren om fremtiden sin.

Martin Sjögren er under press som landslagssjef etter å ha forlatt EM.

ØSTERRIKE-NORGE 0–1

Til slutt var det bare tårer, sinne og frustrasjon. Før EM syntes mange Norge hadde et spennende lag. Fredag ​​kveld tapte Østerrike 0-1 for skjebnen til EM i Norge.

Norge er ute av EM i gruppespillet for andre gang på rad. Og i begge tilfeller har Martin Sjögren vært landslagsdirektør.

– Kunne du tenke deg å pensjonere deg?

– En halvtime har gått siden kampslutt. Nei … Jeg har ikke noe godt svar på det. Det er ikke jeg som gir opp. Jeg forstår at det blir diskusjoner om meg, sier Sjögren til Aftenposten.

– Jeg ville løyet hvis jeg sa det

Sjögren ledet Norge til VM-kvartfinalen 2019, men under hans ledelse har de to EM endt i en uklarhet.

– Har du sviktet som landslagssjef?

– Det kommer an på hva du sammenligner det med. Verken jeg eller de involverte er fornøyde med å være ute av lagspillet med to EM på rad. Jeg ville løyet hvis jeg satt her og sa det. Det er ikke min jobb å bestemme om jeg skal fortsette i stillingen min, sier Sjögren.

Sjögren har kontrakt på VM-kunsten og inkl. Det skapte reaksjoner da Norges Fotballforbund ble forlenget med landslagsdirektøren lenge før EM.

Nå er turneringen over med stor skuffelse.

Lise Klaveness ønsket ikke å kommentere Sjögrens fremtid mens turneringen pågikk. Han har foreløpig ikke svart på Aftenposten-høringen fredag ​​kveld.

– Det har jeg ingen tanker om

Ingrid Syrstad Engen sier hun er «helt ute av kontroll» etter nederlaget.

— Synes du Sjögren bør få fortsette?

— Jeg tenker ikke på det nå. Nå er vi sammen. Vi støtter hverandre akkurat nå, så det blir tatt senere, sier Engen.

Ada Hegerberg, som avsluttet ordkrigen med Sjögren etter forrige EM, svarer følgende om sin kritikk av svensken.

– Vi har et «jævla» ansvar for hver mann i dette. Det handler bare om å akseptere kritikken vi får. Vi kan ikke skjule det nå. Hvis vi begynner med unnskyldninger, får vi enda mer problemer. Det må gjøres veldig klare vurderinger etter dette, sier Hegerberg.

Kaptein Maren Mjelde viser sin støtte til treneren.

“Vil du beskytte Sjögren?”

– Ja. Det er det vi handler om sammen. Vi er et team som har jobbet lenge. Å stå på og snakke om slike ting … vi vinner sammen og vi taper sammen. Nå er det viktig å ta vare på hverandre.

Her trøster Ada Hegerbergs mor Gerd Stolsmo etter kampen.

Lider med spillere

På sosiale medier rister Sjögren på ørene fredag ​​kveld. Mange reagerer på valget av en 4-4-2-formasjon og at han ikke har kommet lenger ut av Norge.

– Det er alltid lett å få mange meninger som ekspert. Laget mitt og jeg er de som kjenner laget best, sier Sjögren.

Han snakket lavt og så på bordet, alvoret klart.

– Det er enda verre for spillerne. Jeg lider med spillere som har gjort en veldig god jobb og med assistentene mine de årene jeg har vært her og de 25-26-27 dagene vi har vært sammen før dette EM-eventyret. Det er mange som har jobbet veldig hardt. Vi prøvde. Men denne gangen holdt det dessverre ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.