– Samtidig var jeg der

Karsten Warholm (26) har vist seg klar for 400 meter hekk under friidretts-VM i Eugene, og sier den siste testen har vært lovende.

KLAR FOR VM: Karsten Warholm er klar for 400 meter hekk i friidretts-VM i Eugene. På bildet her er verdenscupgullet for tre år siden etter superløpet.

Han samarbeider med Aftenposten VG-sporten. Derfor får du som Aftenpost-leser også artikler og tjenester laget av VG.

– Hvis du går tilbake til de gamle VG-kuttene, har jeg nok aldri lovet et VM-gull, og jeg har absolutt ikke tenkt å begynne nå. Det er en større utfordring enn noen gang før, det er i hvert fall en trygg biff, sa Warholm til VG på spørsmål om han er i god form til å vinne nok et VM-gull.

Nordmannen skadet baksiden av høyre lår i løpet av sesongen spilte i Marokko 5. juni, og har jobbet hardt siden den gang.

Først på en pressekonferanse med den norske sponsoren Puma onsdag bekreftet han at han deltar i årets turnering.

Før den endelige avgjørelsen tok OL-vinneren tok han en test der han ga sin fulle kjepp for å se hva det innebar å konkurrere i verdenscupen. Han ga positive svar, sier 26-åringen til VG.

– Den største syretesten var kanskje å gå fra blokken til første belegg. Der kan jeg si at jeg gikk tilbake til samme tid som før. Det er veldig bra, sier Warholm og fortsetter:

– Hastigheten er tilstede, det klarte vi å måle. Å være vellykket betyr at jeg kan holde tritt med kvaliteten jeg krever av meg selv uten å vite det. Da vil det alltid være forbehold om hva som kan skje i idretten. Men det at det kom bra ut betyr at jeg føler at jeg klarte å fullføre den siste avgjørende økten med den kvaliteten som trengs for å komme dit.

Men selv om den endelige testen var lovende, fremhever den et øyeblikk da sunn smøring kan være usikker.

– Jeg har ikke gått 400 meter hekk i år, så det blir spennende å holde alle på full distanse. Men vi er klare for utfordringen.

DUO: Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes på Bislett.

Warholm starter VM-kvalifiseringen 16. juli. Deretter venter semifinale 17 før en eventuell norsk finale 20. juli arrangeres.

På pressekonferansen gitt av utstyrsleverandøren fikk han vite at perioden etter skaden hadde vært streng.

– De siste fem-seks ukene har vært et helvete, det har vært tøft, sa Warholm fra talerstolen.

For å fjerne skaden har Warholm behandlet blant annet den tyske legestjernen Hans Wilhelm Müller-Wohlfahrt. Til VG forklarer Warholm hvordan det var sist.

– All støtten jeg har fått, både fra Tyskland og fra Olympiatoppen, spesielt fra Håvard Moksnes, har vært helt ekstraordinær. Men for meg og Leif (Olav Alnes) tror jeg det hadde vært en fysisk og psykisk tilstand vi ville ha foretrukket. Det har ikke vært hyggelig. Det har vært veldig ubehagelig, jeg skal ikke skjule det.

Men i den populære stilen til Warholm og Alnes er det ikke alltid de viktigste tidspunktene og resultatene:

“Samtidig er det en utfordring, og jeg tror vi har møtt den utfordringen, og det er det viktigste,” avsluttet Warholm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.