Leserens spørsmål: Er det tyske Covid-helsekortet fortsatt gyldig?

Testsentre, masker og vaksinasjonssertifikater – dette er bare noen av tingene som har kommet inn i hverdagen siden pandemien startet i 2020.

Men ettersom Tyskland har fjernet det meste av regelverket, for eksempel 3G- og 2G-standardene, lurer mange på om de fortsatt skal ha oversikt over denne informasjonen og om lovene om Covid-sertifiseringer fortsatt eksisterer.

Bannerannonse

Bør jeg ha eller bære bevis på mine Covid-vaksiner i Tyskland på dette tidspunktet?

Det skal bemerkes at i Tyskland er det ingen forpliktelse til å bevise statusen til din Covid. Men det er en plikt å vise at dersom man ønsker å få tilgang til noen anlegg er det gjeldende regler.

I følge de siste reglene trengte folk for eksempel en vaksine, bevis på helbredelse eller en negativ Covid-test (3G-regel) for å komme inn på steder som restauranter, barer og treningssentre. Og det var enda strengere etter 2G- og 2G-pluss-reglene – folk uten vaksiner ble generelt ekskludert.

Å vise bevis innebærer vanligvis å sende inn et negativt testsertifikat til en CovPass- eller Covid-Warning-applikasjon (for vaksine-/gjenopprettingsbevis) på en smarttelefon eller et testsenter. Folk måtte vanligvis også vise legitimasjon med bilde sammen med dette dokumentet. De som ikke har mobiltelefon kan i de fleste tilfeller få vist en gul brosjyre med vaksinasjonsbevis.

Men når reglene ikke er i kraft, slik tilfellet er i dag, er det ikke nødvendig å flytte eller inneholde disse filene.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Vil jeg trenge mine Covid-dokumenter i fremtiden?

I henhold til gjeldende lover for å beskytte infeksjoner fra 23. september, er det mulig for en stat å innføre tøffere adgangsbegrensninger (som 3G eller 2G) hvis delstatsparlamentet erklærer Covid som hotspot-status. Det er veldig vanskelig for øyeblikket etter at alle stater har roet ned restriksjonene.

EU digitalt vaksinasjonssertifikat.

EU digitalt vaksinasjonssertifikat. Foto: picture alliance / dpa / dpa-Central image | Fernando Gutierrez-Juarez

Det tyske helsedepartementet jobber imidlertid med en plan for vinteren, og regjeringen er klar til å utvide Covid-forordningen. Det betyr at det er mulighet for tøffere restriksjoner i de kalde månedene.

NØKKELPUNKTER: Det tyske helsedepartementet implementerer høstens Covid-plan

Bannerannonse

Derfor er det best å beholde dokumentene. I mellomtiden er vaksinasjonsappene (og den gule brosjyren din) nyttige for å holde styr på hvor mange skudd du har tatt og når du har tatt dem. Covid-Warn-appen er også veldig nyttig for å finne ut om du har vært i kontakt med noen med Covid siden du mottok det røde varselet.

Et annet viktig poeng er at du må advares om vaksinen/restitusjonstesten når du reiser. Dette kan skje hvis reglene endres mens du er på reise.

Det vil også være nødvendig å returnere til Tyskland i fremtiden, selv om reiserestriksjoner er midlertidig opphevet.

LES OGSÅ: Covid-regler som tyske turister må kjenne til

En talsmann for helsedepartementet sa til The Local: “Selvfølgelig er det tilrådelig å utstede et utvinningsbevis (eller, i tilfelle av en vaksine, et vaksinebevis) etter en infeksjon. Det er imidlertid ingen forpliktelse til å gjøre dette. så.

“Sertifikater kan også utstedes senere, for eksempel hvis noen ønsker å bruke dem til å reise utenlands og de aktuelle reglene gjelder.”

Hva mer trenger jeg å vite?

Fra 1. oktober 2022 vil personer som ikke har fått Covids booster-vaksine (tredje jab) anses som uskadde.

Det er viktig hvis du skriver inn regler som 3G eller 2G på nytt og prøver å komme inn på offentlige steder med helsejournalene dine.

Se artikkelen nedenfor for mer informasjon om endringene.

LES OGSÅ: Tysklands planlagte endringer i tilstanden til Covid-vaksinen

Leave a Reply

Your email address will not be published.