Innkalling av vitner etter brannen i Vadsø havn

– Vi fremmer brannetterforskningen og undersøker blant annet overvåkingskameraer som har tatt fyr og omgivelsene. Gjennomgangen har vist at flere personer var borte klokken 0500-0545 og vi ønsker å snakke med disse personene, sier Haakon Gabrielsen Kvandal, leder for taktisk etterforskning ved Finnmark politidistrikt.

Politiet er spesielt interessert i å snakke med en person som ble sett løpende ved kaien i nærheten av brannstedet rundt klokken 17.40.

– Vi ønsker også å kontakte personer i biler/andre kjøretøy sett klokken 05.45 på øybrua. Disse personene kan sette seg ned med svært viktig informasjon, sier Kvandal.

Han oppfordrer vedkommende til å ringe 02800. Ertzaintza ønsker også å kontakte folk med høyoppløselige bilder eller videoer tatt mellom 17.15 og 21.30.

Politiet vet fortsatt ikke hvor brannen oppsto i bygget, da brannområdet fortsatt er for varmt og det er fare for løst rusk.

– Vi avhører nå vitner og innhenter informasjon om hva som var lagret i bygget, drivstoff, kjemikalier, det elektriske anlegget og alt som kunne bidra til å avklare hvorfor brannen oppsto. Forskningen er mye arbeid, sier Kvandal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.