streik: – Driving med barnet: Snart kurert

Lille Leon på 11 måneder og hans mor og far har blitt i Spania på grunn av et ballangrep. Nå har den lille gutten det travelt – han er i ferd med å gå tom for viktig medisin.

– Vi er desperate, Leon må ha medisinen hans, sa moren Emma Ramberg til den svenske avisen Express mandag.

Sønnen har alvorlig astma og behandles med tre forskjellige medisiner hver dag, meldte avisen.

– Ingen bryr seg

Emma Ramberg er hjelpepleier og mor til lille Leon.

– Leon får betennelsesdempende medisiner og astmasprayer daglig. Han har vært alvorlig syk siden han ble født. Vi har tre dager igjen med medisin, sa Ramberg til avisen mandag.

FORTVILELSE: Emma Ramberg og Josef Abouhafs er Leons foreldre.  Foto: Privat.

FORTVILELSE: Emma Ramberg og Josef Abouhafs er Leons foreldre. Foto: Privat.
vendt mot havet

Emma Ramberg (29) og partneren Josef Abouhafs (30) har desperat forsøkt å få informasjon om hjemturen.

– Vi er redde, vi må hjem og hente medisinene hans. Jeg har stått i telefonkø for reisebyrået SAS og Seat 24 i mange timer hver dag. Vi får ikke informasjon, ingen tar ansvar, sier han.

Ifølge Ramberg sier SAS familien bør kontakte reisebyrået, mens reisebyrået har ansvaret for SAS. Dagbladet snakker med Ramberg onsdag kveld.

– Hvordan har de siste dagene gått?

– De har vært veldig stressende og nervøse. Vi har tre barn hjemme, som også er bekymret og lei seg, sier hun.

STREIK: Mandag 4. juli ble det kjent at en SAS-streik ville finne sted. Mer enn 900 piloter legger grunnlaget. Forhandlingene fortsetter 13. juli i Stockholm.
vendt mot havet

Vent lenge

Familien skulle etter planen ta et fly fra Alicante til Sverige tirsdag kveld. Flyet ble imidlertid kansellert.

– Jeg føler meg veldig dårlig. Jeg var på telefonen fra 11.00 til 17.00 på mandag. Du må vente en time i reisebyråchatten og du er frakoblet hele tiden, sa Ramberg til Expressen mandag.

Han og partneren Abouhafs har til sammen tre andre barn mellom to og åtte år som venter på dem hjemme i Sverige. De har prøvd å se etter andre fly før for å komme hjem i tide.

– Vi prøvde å bestille et nytt fly. Men det var bare noen få stoppturer som varte i 45 timer. Vi kan ikke reise sånn med Leon og pusteproblemene hans, sier Ramberg.

Etter å ha kontaktet Express-familien har de nå kunnet bestille nye billetter hos et annet flyselskap. Flyturen fra Spania til Sverige vil vare i 15 timer. Nå håper de å komme seg ut av flyet for å komme seg hjem før medisinen går tom.

– Medisinen går tom i morgen, og da vil flyet lande, sier Ramberg til Dagbladet.

Kronen advarer mot flyging etter infeksjon

Kronen advarer mot flyging etter infeksjonSAS beklager

Informasjonsdirektør i SAS Knut Morten Johansen beklager situasjonen som har skapt familien som følge av streiken. Han sier SAS jobber hardt med å finne alternative ruter for driftende passasjerer.

– Vi beklager at du er i denne situasjonen, sier han.

Johansen sier SAS ikke kan kommentere den konkrete saken, men viser til reiseselskapet og helsevesenet rundt.

– Det viktigste er å få hjelp fra din lokale helsetjeneste til å få medisinen din.

Han har nå erkjent at situasjonen er alvorlig, og at det ikke er lett å finne alternativer når de kansellerer et fly.

BEKLAGER: Knut Morten Johansen, kommunikasjonssjef i SAS, beklager familiens tilstand.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

BEKLAGER: Knut Morten Johansen, kommunikasjonssjef i SAS, beklager familiens tilstand. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
vendt mot havet

– SAS har ansvar for å søke etter fly hjemme. Det er vårt ansvar. Men dessverre forsvinner mange muligheter som følge av streiken. Det er midtsommer, det er mye press og det er ikke mange utflukter å bestille, sier Johansen.

Seat 24 skriver i en epost til Expressen at de har fått informasjon fra SAS om at tidligste mulighet for å bestille reise er om morgenen 18. juli.

«Kunden kan da velge å akseptere den 18. juli eller få refusjon. Flyselskaper kan bare gjøre unntak selv eller omprioritere passasjerer, for eksempel av medisinske årsaker. I dette tilfellet må SAS svare på hvordan det ser på kundens situasjon, det kan ikke reisebyrået påvirkee », skrev de i e-posten.

Nå har imidlertid familien tatt overhånd, og de planlegger å reise hjem onsdag 13. juli. Det er samme dag som Leon går tom for medisin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.