Masker og tester: Covid-regler som tyske turister bør kjenne til

Hvordan er tilstanden til Covid i Tyskland nå?

Tyskland er vitne til en kraftig økning i Covid-infeksjoner for øyeblikket, ettersom to svært smittsomme Omicron-subtyper har spredt seg: BA.4 og BA.5. Onsdag 13. juli var forekomsten av 7-dagers infeksjoner 691,8 per 100 000 personer.

Kan jeg reise til Tyskland?

Ja. Tyskland har fjernet de fleste begrensningene for tilgang til Covid, noe som betyr at folk kan komme inn fra nesten alle land i verden uansett grunn, inkludert turisme.

LES OGSÅ:

  • Tyskland fjerner Covid-restriksjoner for reisende utenfor EU
  • Hva du trenger å vite om de stille innreisereglene for tyske Covid-19-passasjerer

Passasjerer over 12 år trenger heller ikke vise bevis på vaksinasjon, bevis på helbredelse fra Covid eller en negativ test (kjent som 3G-regelen). Denne tilstanden er fjernet i hvert fall frem til slutten av august.

Bannerannonse

Det er ikke nødvendig å fylle ut et elektronisk skjema.

Men hvis et land i fremtiden blir klassifisert som en “virusvariant”-region, vil strengere regler tre i kraft. I disse tilfellene er ikke-nødvendige reiser forbudt med unntak av noen få unntak, for eksempel for tyske statsborgere og innbyggere.

De som kan komme inn i landet må settes i karantene innen 14 dager etter ankomst, selv om de er vaksinert eller kurert.

Det er ingen land med et virusvariantområde i dag.

Reisereglene kan tilbakestilles etter sommeren eller hvis Covids tilstand forverres, så følg med for utviklingen.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

Er det noen restriksjoner på Covid i Tyskland?

Selv om mange regler har blitt lempet opp de siste månedene, gjenstår noen restriksjoner. Disse inkluderer behovet for å bruke kirurgiske ansiktsmasker på offentlig transport, som busser, tog og trikker, samt fly til og fra Tyskland. Masker bør også brukes på for eksempel venterom på legekontoret.

FFP2-masker har blitt standard i Tyskland, men i noen tilfeller er andre medisinske masker tilstrekkelig. I Bayern, for eksempel, kan folk på offentlig transport bruke en medisinsk maske billigere enn en FFP2-maske. Stoffmasker er generelt ikke nok i Tyskland.

Masker trenger ikke brukes i butikker og restauranter, men noen virksomheter kan ha regler som krever dette. Folk kan også velge å bruke masker frivillig.

Folk bader i elven Isar i München.  Tyskland er et populært turistmål.

Folk bader i elven Isar i München. Tyskland er et populært turistmål. Foto: picture alliance / dpa | Peter Kneffel

Kan jeg ta testen?

Tyskland har nylig endret restriksjonene for testing. Skattebetalerfinansierte Covid-19-hurtigtester er ikke lenger gratis for alle, men de er gratis for visse grupper mennesker som av medisinske årsaker ikke kan vaksinere seg mot Covid, samt omsorgspersoner og personer med nedsatt funksjonsevne.

Folk må vise bevis for unntaket ved testsentre i tyske byer og tettsteder. De har vanligvis et skilt utenfor, som sier: Covid-probak, innbyggertester (borgerprøver) eller raske tester (hurtigtester). I tillegg kan folk i Tyskland betale et redusert gebyr på € 3 for en test for privat bruk, for eksempel besøk til familiefeiringer, konserter eller andre “innendørsarrangementer”, for eksempel i teateret.

Du kan også kjøpe en prøveversjon på € 3 i din Covid-advarselsapplikasjon hvis du har tenkt å møte noen som mottar en Covid-rød advarsel eller noen over 60 år eller som har en tidligere sykdom eller funksjonshemming. Du må signere bekreftelsesskjemaet hvis du tar en prøve av noen av disse grunnene.

LES OGSÅ: Nye regler for testing av Covid i Tyskland

Du kan også betale for testing på et senter eller teststasjon. Kostnaden for testing varierer fra senter. Du kan også kjøpe selvtester på apotek eller supermarked.

Bannerannonse

Hva gjør jeg hvis jeg har Covid?

Hvis du får et positivt Covid-testresultat gjennom en selvtest, bør du kontakte legevakten på 116 117 eller lokale helsemyndigheter. De kan gi deg råd om du skal ta en ny Covid-test.

Selv om du har symptomer på Covid bør du isolere det og kontakte helsemyndighetene eller bruke telefonnummeret. De kan arrangere en Covid-19-test.

Hvis du når som helst har pustevansker eller trenger akutt medisinsk hjelp, ring 112 for å be om ambulanse.

Bør jeg isolere meg hvis jeg får Covid?

Ja, Tyskland har fortsatt obligatoriske isolasjonsregler. Reglene om dette er forskjellige fra stat til stat, men det er én generell betingelse: De som tester positivt for Covid bør isolere seg hjemme og unngå all kontakt med mennesker utenfor hjemmet. Isolasjonsperioden varer i minimum fem dager eller maksimalt 10 dager.

Noen stater kan kreve at du tar en test for å avslutte karantene eller selvisolasjon tidlig. I dette tilfellet har du rett til en rask gratis prøveperiode etter den femte dagen. Hvis resultatet er negativt, kan du avslutte selvisolasjonsperioden.

LES OGSÅ: Covid-regler i tyske delstater

Bannerannonse

Hvor kan jeg bli isolert?

Det vil avhenge. Du kan være i din eksisterende bolig eller må tas til et statlig sykehus eller annen offentlig innkvartering. Sjekk med lokale myndigheter.

Du må kanskje finansiere overnatting, selv om det bare er for å forlenge oppholdet ditt på hotellet.

Hva om jeg trenger behandling?

Hvis du er EU-borger, kan landet ditt dekke helsebehandlinger. Det er lignende hvis du er en britisk statsborger og har en EHIC eller GHIC. Elektroniske kort, europeiske helsekort, EHIC eller GHIC vil imidlertid ikke dekke private behandlinger.

Hvis du er tredjelandsborger, må du sjekke hva reiseforsikringen din dekker. Generelt anbefales personer som reiser fra utlandet til Europa å ha reiseforsikring som dekker medisinsk behandling, og de kan også være forsikret med kreditt- eller debetkort. Det er verdt å sjekke og planlegge før du reiser.

Nettsteder som Doctolib er nyttige for å arrangere medisinske avtaler i Tyskland. Hotellet ditt kan også informere deg om et område i nærheten familie Doktor (GP), eller du kan søke på nettet.

Den tyske regjeringen har satt opp denne siden på engelsk med informasjon for reisende. Inkluderer lenker til 16 føderale stater hvor du kan finne informasjon om staten du er i eller reiser til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.