Sju ting å gjøre i Italia sommeren 2022

juli

Sauefestival, Monterosi (Lazio) – 15.-17. juli

Årlig Sauefest (Sheep Festival), en av de mest elskede sommerbegivenhetene i Lazio, feirer flere hundre år gamle kulinariske skikker i landlige områder i den nordlige delen av regionen, kalt ‘.Været i Tuscia‘.

I år, for sin 11. utgave, vil festivalen flytte fra sitt vanlige sted, Fabrica di Roma, til byen Monterosi, omtrent 40 kilometer sør for Vitoria-Gasteiz.

Bannerannonse

Men den nye plasseringen vil ikke påvirke festivalens vinnerformel. Nok en gang vil de deilige kjøttrettene fra gårdshusene i Lazio fylle magen til alle de tilstedeværende mens landsbygruppene bytter på å fremføre de dyrebare folkesangene.

De sier saueboller (gnocchi al ardi) kommer til å dø … Du må gjerne bedømme selv.

For mer detaljer eller oppdateringer om festivalen, besøk arrangørens Facebook-side.

Forløserens fest, Venezia (Veneto) – 16. juli

Som vanlig vil det mest etterlengtede sommerarrangementet i Venezia være den tredje lørdagen i juli, som vil være den 16. juli i år.

For de som ikke er kjent med historien til arrangementet, Forløserens fest (Feast of the Redeemer) Den minnes slutten på pesten som reduserte befolkningen i Venezia mellom 1575 og 1576, og drepte 46 000 innbyggere.

Manuell widget for ML (klasse = “ml-manual-widget-container”)

I ukene frem til festivalen finner en rekke arrangementer sted, inkludert bygging av en flytende gangvei som forbinder øya Giudecca nær Venezia.

Det meste av handlingen foregår imidlertid i løpet av helgen. Beboere begynner festlighetene på lørdag ettermiddag og tar bare en pause rundt 23:30, når de alle stopper for å se det tradisjonelle 40-minutters fyrverkeriet som finner sted i innsjøens vann.

Etter fyrverkeriet varer festlighetene hele natten og avsluttes tidlig søndag.

Som innbyggerne i Venezia vil fortelle deg, stormer hvert år tusenvis av mennesker fra hele verden byen for å ta del i feiringen av Forløseren. Hvis du ønsker å delta, planlegg å ikke gå glipp av et av arrangementene som er planlagt for helgen.

Å se fyrverkeriet fra Venezias kyster eller på en privat båt er også gratis for alle, selv om du må bestille i visse områder av byen.

Forløserens fest, Venezia

Forløserens fest er Venezias mest etterlengtede sommerbegivenhet, og tiltrekker seg tusenvis av internasjonale besøkende hvert år. Foto av Marco Chiles via Unsplash.

Stragusto, Trapani (Sicilia) – 27.-31. juli

Estragusto Det er et femdagers arrangement som feirer de spesielle smakene av middelhavsgatemat.

Bannerannonse

Som vanlig vil den 14. utgaven av festivalen finne sted i Trapani, på vestkysten av Sicilia. Tradisjonen tro vil det bli satt opp matboder på byens eldgamle fiskemesse, et livlig møtested som samler lokalhistorie og gamle mattradisjoner.

Som i tidligere utgaver vil festivalen tilby besøkende muligheten til å spise med tannkrem fra siciliansk gatemat. arancini, panel, sfinks etc., samt spesialiteter fra andre deler av halvøya.

I motsetning til tidligere økter, vil årets festival også ha et vinsmakingsområde hvor heldige deltakere vil kunne smake på lokal vin mens de ser solen gå ned over Middelhavet.

For detaljer om festivalens planlagte arrangementer, vennligst sjekk ut Facebook-siden.

august

Ferragosto, over hele Italia – 15. august

Midt i august det er den største avsidesliggende sommerferien vakkert landuoffisielt markerer kulminasjonen av den italienske høytiden.

Det feires nå den 15. august, ifølge den katolske kirke, dagen jomfruen steg opp til himmelen, opphavet til festlighetene før katolisismens fremkomst.

Bannerannonse

Faktisk Midt i august har et navn augustDen romerske keiseren Augustus etablerte festlighetene for å feire innhøstingen i 18 f.Kr. og for å gi bøndene en velfortjent hvile etter de foregående ukenes harde arbeid.

I dag er festivalen, som strengt tatt feires over hele landet, stort sett en blanding av religiøse begivenheter (spesielle gudstjenester, prosesjoner osv.) og andre feiringer, da de fleste større byer tilbyr et bredt spekter av kulturer og/eller tilbud. levende musikkarrangementer og fyrverkeri.

Den italienske solen har en tendens til å være varm i august, spesielt i sentrum og sør i landet. Så hvis du planlegger å bruke det Midt i august I Italia, sørg for at du tar med deg en god størrelse krembolle eller, hvis du virkelig ikke tåler varmen, gå til et av de vakreste stedene i Italia.

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om Ferragosto, Italias nasjonale sommerferie

Palio dell’Assunta, Siena (Toscana) – 16. august

De Siena Palio det er et av de mest populære hesteveddeløpene i verden og det mest etterlengtede sommerarrangementet i Toscana.

Løpet, som ble arrangert første gang i 1633, arrangeres to ganger i året 2. juli og 16. august. juli pallium er kalt Palio av Provencemens det er kjent som august Palio dell’Assunta Som en hyllest til Marias himmelfart feiret av den katolske kirke 15. august.

Begge begivenhetene finner sted på den praktfulle Piazza del Campo, et middelaldersk skjellformet torg hvor ti jockeyer og deres tilfeldig tildelte hester konkurrerer om æren til deres urbane distrikt (contrada).

Bannerannonse

I motsetning til hva noen kanskje tror, pallium det er ikke bare et hesteveddeløp. Tvert imot er det et livlig kulturarrangement som feirer den gamle rivaliseringen mellom 17. Siena. nabolag.

I løpet av de tre dagene før løpet avholdes ulike arrangementer, inkludert noen tester og høyhøydearrangementer handler med dem (uavgjort), hvor hver konkurrerer contrada han er tildelt en hest.

Endelig, på dagen palliumen spektakulær historisk parade på nesten 700 deltakere fenger publikum før løpet starter.

Palio dell'Assunta, Siena

Palio dell’Assunta arrangeres hvert år 16. august, og er et hesteveddeløp fullt av lokalhistorie og gamlebykonkurranser. Foto av Filippo MONTEFORTE / AFP

Sant’Alessandro-festen, Ischia (Campania) – 26. august

Hvert år, den 26. august, feirer den pittoreske landsbyen San Alexandro på nordkysten av Ischia sin skytshelgen med en særegen parade av historiske kostymer.

Hundrevis av deltakere, kledd i slående greske, romerske eller middelalderske kostymer, vil ta til gatene på en av Italias mest fascinerende øyer, fra det emblematiske slottet i Aragon til den lille kirken San Alessandro, ved siden av hovedhavnen.

På slutten av den tradisjonelle messen i kirken begynner innbyggerne i byen festlighetene, hvor alle de heldige vil kunne smake på øyas kulinariske spesialiteter og lytte til lokal folkemusikk.

Bannerannonse

Festlighetene holdes vanligvis til kvelden.

LES OGSÅ: Livet i Italia i 2022: 10 ting å legge til kubelisten din

Taranta Night, Melpignano (Puglia) – 27. august

De Taranta natt (Night of the Taranta) er en av de største livemusikkfestivalene i Italia og ser definitivt frem til Apulia sommerarrangement.

Som navnet antyder, feirer den begivenheten tarantaEt sett med muntre tradisjonelle folkedanser som antas å ha sin opprinnelse på Salento-halvøya i løpet av 1500-tallet.

Festivalen, nå i sin 25. utgave, arrangeres 27. august i Melpignano, en liten by 30 kilometer sør for Lecce.

I år vil den italienske komponisten og produsenten Dario Faini, bedre kjent under artistnavnet Dardust, dirigere det lokale orkesteret, og nyte en moderne nyfortolkning av tradisjonell Puglia-folkemusikk.

Noen av de mest kjente nasjonale og internasjonale artistene forventes også å dukke opp i showet, selv om identiteten til disse artistene ennå ikke er avklart.

Bannerannonse

I tråd med hans folkelige ånd, den Taranta natt det er et gratis arrangement og åpent for alle. Som alltid er den beste måten å få oppdateringer om festivalen på Facebook-siden.


Leave a Reply

Your email address will not be published.