Selection får støtte fra stjernepsykolog – NRK Sport – Sportsnyheter, resultater og sendeskjema

Tajet-Foxell er en psykolog som har jobbet der og jobber med flere store idrettsstjerner i landet. Han har blitt utnevnt til “superpsykolog” flere ganger.

Landslagskaptein Maren Mjelde, som tidligere jobbet med psykolog, fortalte i går kveld til NRK at det ble lange telefonsamtaler.

Maren Mjelde

OPPDANN PRESSEN: Maren Mjelde dagen etter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det er veldig viktig. Det har vært viktig i mange år. Bart var våken sist, for å si det sånn. Vi tok noen telefoner og fikk gode ord. Han er en veldig god person for meg og for mange andre, sier Mjeld.

Caroline Graham Hansen har også brukt idrettspsykologi som sparringsmedlem.

– Veldig, veldig hyggelig person og ressurs. Det er bra at folk tar initiativ og gjør det de må for å komme videre, sier Graham Hansen til NRK.

Opplevde

Tajet-Foxell har blant annet vært Therese Johaugs faste samtalepartner både før og etter langrenn. Slik har det vært med mange andre stjerneutøvere, deriblant Olaf Tufte og Marit Bjørgen og andre landslag.

I tillegg til arbeidet på Olympiatopen, jobber hun også ved The Royal Ballet i London, og er tilknyttet British Olympic Association.

Han snakker sjelden med pressen. I 2019 gjorde han imidlertid et intervju med NRK.

– Når den er der er det bare lukten av Chanel i spisestuen. Den passer deg på riktig måte. Om riktig tankesett og hva du trenger å konkurrere om, sa Johaug til NRK tidligere.

Brit Tajet-Foxell

PSYKOLOG: Britt Tajet-Foxell avbildet 2019 i forbindelse med et intervju med NRK. Dette er et av få intervjuer han har hatt med pressen.

Foto: Mikal Aaserud / NRK

var tilstede

Mediesjef på landslaget, Halvor Lea, viser til sommer-OL-sjef Marit Breivik på spørsmål om idrettspsykologenes rolle i EM. Han sier imidlertid at det var en Tajet-Foxell i turneringen, men han dro hjem for noen dager siden.

Breivik sa til NRK at han jobber med Tajet-Foxell-landslaget både på stevnet og hjemme i London.

– Det er et arbeid som han også bruker i andre landslag. For eksempel damehåndball og roing, sier Breivi.

Tajet-Foxell er ifølge Olympiatopen spesialist i psykologi og skaderehabilitering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.