Krig i Ukraina – 12 offiserer ble drept i angrepet

Tolv russiske høytstående tjenestemenn er drept på en strategisk viktig flyplass nær Kherson i et ukrainsk angrep, sier den ukrainske presidentens rådgiver Oleksiy Arestovych, ifølge avisen The Independent.

Russland har ikke bekreftet opplysningene.

Erdogan ber for Putin

Erdogan ber for PutinFlyplassen har vært et reisemål for Ukraina ved flere anledninger – siden den russiske invasjonen tok kontroll over den da invasjonen startet 24. februar.

De skal ha angrepet det USA-leverte HIMARS-missilsystemet. HIMARS-raketter har større rekkevidde enn andre våpen i det ukrainske arsenalet.

RAET: En rakett slo ned i Kharkiv øst i Ukraina lørdag 9. juli. Seks personer ble skadet etter hendelsen. Video: Reuters.

vendt mot havet

Den første byen som falt

Kherson er en av de viktigste byhavnene i Sør-Ukraina. Det er ikke langt fra den russisk-okkuperte Krim, og var den første større byen som falt etter den russiske invasjonen i februar.

Russland har kontrollert byen i flere måneder, og i slutten av april kunngjorde byens militæradministrasjon utnevnelsen av en ny ordfører.

Russland går tom for venner

Russland går tom for vennerRussland har siden startet en russifiseringsprosess, inkludert utstedelse av russiske pass i juni og innføring av dem som et middel til å betale rubelen.

Internett-tilkoblinger til byen har lidd av de samme restriksjonene og sensuren i Russland. Kritiske røster blir undertrykt, og 45 % av befolkningen har ennå ikke flyktet til frie områder i Ukraina.

GRAVER: Her viser en ukrainsk soldat nye skyttergraver nær den øst-ukrainske byen Siversk.
vendt mot havet

Flere døde

Ukraina har gjentatte ganger sagt at de drepte russiske topptjenestemenn.

Den første av de døde generalene skal ha falt 28. februar, bare fire dager etter krigens start. Generalmajor Andrei Sukhovetsky (47), toppsjefen for den 7. russiske luftbårne divisjon, ble drept i kamp. Dette ble bekreftet av den 47 år gamle Krasnodar-offisersforeningen.

Putins hemmelige liv

Putins hemmelige livSiden den gang har russiske generaler og offiserer blitt rapportert døde.

Pensjonert generalløytnant Arne Bård Dahlhaug har tidligere beskrevet det som «uvanlig» å drepe dem i kamp.

Han forklarte imidlertid til Dagbladet at det trolig skyldtes behovet for å sende generalen frem for å «stive opp» fronten. Det er vanlig i det russiske militæret, men ikke sett med NATOs øyne.

Leave a Reply

Your email address will not be published.